Bu Blogda Ara

20 Ekim 2015 Salı

ÜLKÜCÜ ŞEHİT SEYFİ GÜLER

ÜLKÜCÜ ŞEHİT SEYFİ GÜLER
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 20 EKİM 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: ÇANKIRI-KURŞUNLU İLÇESİ YAMUKÖREN KÖYÜ
9 kardeşin yedincisiydi. Aile çiftçilikle uğraşıyordu. Seyfi bir meslek sahibi olsun diye Ağabeyisinin yanına Ankara’ya gönderilmişti. 1974 yılında Mamak’ta Ülkü Ocaklarıyla tanıştı. İki yıl sonra İstanbul’a gitti. İstanbul’da plastik oyuncak Fabrikasında çalışmaya başladı. Bu arada İstanbul Ülkü Ocaklarıyla iletişime geçti. Ülkü Ocakları içerisinde ülkücü mücadeleye devam etti.
Olay günü:
İş çıkışı Gültepe Ülkü Ocağı derneğine uğruyor. Ülküdaşlarına birkaç gündür tehdit edildiğini, yolunun kesildiğini anlatıyor. Biraz sohbet ettikten sonra Ülküdaşlarıyla Ocak’tan çıkıyorlar. Evine gitmek için arkadaşlarından ayrılıyor. Bu arada komünistler Seyfi’yi takip etmektedirler. Gültepe polis karakoluna 500 metre kala, kızıl itler çapraz ateş açıyorlar. Saldırganlar 4 kişidir. Biri kızdır. Polis bir buçuk saat sonra olay yerine geliyor.  Birinci Resmi rapor 4 kurşun isabet ettiğini söyler. Ancak ailenin otopsi yaptırdığı sonuca göre şehidimizin vücuduna 40 kurşun yarası olduğu tespit edilir. 25 Ekim günü toprağa verilir.

ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...