Bu Blogda Ara

1 Eylül 2017 Cuma

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MURAT ÇALIŞKAN

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MURAT ÇALIŞKAN

ŞEHİT OLDUĞU TARİHİ: 01 EYLÜL  1978
ŞEHİT OLDUĞU YER: ANTALYA
DOĞUM YERİ: ANTALYA-DOYRAN BELDESİ
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
20 yaşındaydı. Çakırlar Bölgesi'nde yapılan akşam toplantılarına katılan aktif bir Ülküdaşımızdı. İlk, orta ve liseyi Antalya'da okuduktan sonra Burdur Eğitim Enstitüsünü kazanmıştır. O dönemde Komünistlerin çoğunlukta olduğu okula bir Ülkücü olarak gidiyor ve "Ben bu okulu komünistlerin elinden kurtaracağım..." diye çevresindeki arkadaşlarına ve ağabeylerine söylüyor.
Okula başladıktan sonra Komünistlerden okula gelmemesi yönünde tehditler alsa da kararlılıkla okumaya devam ediyor. Ailesinin ekonomik durumunun iyi olmasından dolayı şahsına ait Murat 124 marka aracıyla Burdur'daki Ülkücü faaliyetlere de destek vermektedir.
Okul kapandıktan sonra yaz tatilinde memleketi Antalya'ya geliyor. Kaldığı dersleri kurtarmak üzere yaz okuluna gitmek için hazırlıklar yapıyordu. Annesine "Anne benim adımı okudular, beni öldürecekler...!!!" diye annesinden helallik alıyor.

 OLAY GÜNÜ:
Yaz okulu için okula gittiğinde bir akşam ders arasında Komünist bir gurubun saldırısına uğruyor. Murat'ı acımadan sopalarla döven kalabalık gurup, okulun 3'üncü katından aşağıya atıyor.
Murat'ı gören arkadaşları hemen Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıyorlar ama durumu ağır olunca tam teşekkülü bir hastaneye, en yakını Antalya'yaya götürülmesi gerektiğini söylüyorlar. Arkadaşları Murat'ın evini arayıp annesine "Teyzeciğim Murat hastalandı, onu evinize getireceğiz..." dedikten sonra
Murat'ın kendi şahsi arabasıyla Antalya'daki baba ocağına getirirler. Buradan da Antalya Devlet Hastanesi (o zamanlar Kadın Yarığı'nın orada)'ne kaldırılır. Hastanede yatarken Murat'ın acılı babası tüm imkânların kullanılmasını, gerekli tüm masrafları karşılayacağını söylese de, özel uçak kiralayıp Ankara'ya götürmek için uçak ücretini dahi ödediyse de doktorlar Murat'ın o yolu gidecek kadar bile zaman kaybına vücudunun dayanamayacağını söylerler.
Bir ay'a yakın bir süre komada yatan Murat, "darpa dayalı kalp ve akciğer yetmezliğinden" 1 Eylül 1978 Cuma günü şehadete kavuşur.Cenazesi Antalya'nın Doyran Şeyh Kamil Mezarlığı'na defnedilmiştir.
Cenazeye çok sayıda Ülküdaşı katılmış ve Murat'ın Burdur'da kalan elbiselerini oradaki arkadaşları getirip aileye teslim ettikten sonra kabri başında Ülkücü yemini ederek, iman tazelemişlerdir. Mezar taşına "Üniversiteli" diye de yazılmıştır. Ruhu şâd olsun."
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...