Bu Blogda Ara

12 Nisan 2018 Perşembe

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MEHMET KORKMAZ





ÜLKÜCÜ ŞEHİT MEHMET KORKMAZ

ŞEHİT OLDUĞU TARİH:  12 NİSAN 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER:KAYSERİ
DOĞDUĞU YER: KAYSERİ-SÜLEYMANLI KÖYÜ
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
1963 yılında dünyaya geldi. 17 yaşındaydı. İlk okulu köyde bitirdi. Küçük yaşta babasını kaybetmişti. Annesi 9 çocukla baş başa kaldı. (Süleyman, Ali, Mustafa, Murat,Fatma, Meliha, Yeter, Döndü) Mali durumları çok zayıf olduğu için evin geçim derdi en büyükleri şehidimiz Mehmet yüklenmek mecburiyetinde kalıyordu. Bir taraftan da tahsil hayatını devam ettirmek istedi. Bu arada Kayseri’de oturan dedesi yanına çağırdı. Dedesinin mali durumu çok iyiydi. Torunu okutacak, memlekete millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirecekti. Mehmet, Kayseri’de ortaokula başlamasıyla çevresinde tanıdığı bir arkadaş çevresi olmadığı için okulda kendisine yakın ilgi gösteren ülkücü gençlerle tanıştı. Bu tanışma arkadaşlık ve daha sonra bir davanın içine girmesine vesile oldu..  Gözüpek bir yiğitti. Bu durum devrimci solcu-komünistleri rahatsız etti.  Ülküdaşımıza karşı tehditler, baskılar arttı. Hatta Kayseri’de okuldan okula sürgün edildi. Bu da yetmedi Elazığ‘a sürgün edildi. Elazığ’dan da tekrar Kayseriye sürgün geldi.  Okul hayatına devam ederken; kendi parasıyla satın aldığı bir kurt köpeği vardı. Zaman zaman bununla oynar gezintiye çıkar ve dinlenirdi. Garipçorak Mahallesinde bahçeli ve müstakil bir eve oturuyordu. Yenimahalle Ülkücü Gençlik Derneğinin gözdelerindendi. Ve yönetim kurulu üyesiydi.

OLAY GÜNÜ: 
Olay günü ana oğul evdeydiler. Kapıyı biri çaldı. Ana pencereden baktı, kapıya vuran 10-11 yaşlarında bir çocuktu. Oğluna kapıyı vuranın bir çocuk olduğunu söyledi. Mehmet kapıyı açtı. Kapıdaki çocuk; abi dernekten seni çağırıyorlar, derneğe bomba atılmış” deyip kayboldu. Mehmet telaşla yemek yemeden evden çıktı. Mehmet anasının endişelerini  ve tembihlerini dinleyerek, anasının son kez ellerinden öperek evden çıktı. Bahçedesinde kurt köpeği vardı. Köpek acı acı uluyordu. Mehmet başını okşayıp,  Derneğe doğru koşmaya başladı. Evden 150 metre uzaklaşmıştı ki, planlı bir şekilde bekleyen ve pusu kurmuş olan 40-50 kişilik devrimci solcu-komünistin saldırısına uğradı. Silahlarla taranan ülküdaşımızın yiğit gövdesine 19 kurşun isabet ederek, şehit olmasına sebep oldu. Kurt köpeği nasıl olmuşsa zincirini koparmış Mehmet’in yanına varmıştı. Mehmet’i korumaya çalışıyor, kimseyi yana yaklaştırmıyordu. Bu arada Mehmet’in yüzünü gözünü yalıyordu. Mehmet Şehit olduktan sonra kederlenmiş günlerce yemeden içmeden kesilmiş ve 40- 50 gün sonra ölmüştü.
Aylar sonra Mehmet’in kabri otopsi için açılmış, kefenin çürüdüğü görülmüştü. Ancak Mehmet’in yiğit vücudunda en küçük bir bozulma olmamıştı.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...