Bu Blogda Ara

11 Şubat 2016 Perşembe

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HALİS GAZİ

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HALİS GAZİ

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 11 ŞUBAT 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ORDU-FATSA İLÇESİ
DOĞDUĞU YER: ORDU-FATSA İLÇESİ
MESLEĞİ:  ÖĞRENCİ
Sinop Eğitim Enstitüsünde okuyordu. Bir yıllık evli ve bir çocuk babasıydı. Fatsa resmen kurtarılmış bölgeydi. Komünistler Terzi Fikri başkanlığında Fatsa’yı Türkiye’den ayrı bir devlet gibi idare ediyorlardı. Halk Mahkemeleri kurmuşlardı. Halktan zorla vergi gibi para topluyorlardı. Devletin gücü giremiyordu Taa ki  Vali Reşat Akkaya’nın Ordu valiliğine atanmasına kadar.
OLAY GÜNÜ: 
Sinop’tan dönüyordu, yanında kardeşi Şükrü’de vardı. Fatsa’nın Tahtabaşı köyü mevkiinde bindikleri taksi Komünist militan Terzi Fikri’nin militan elamanlarınca durduruldu. İki kardeşi etkisiz hala getirip kurmuş oldukları sözde halk mahkemesinde yargıladılar.. Yargılamak ne kelime üç gün boyunca işkence ettiler. Sonra da Fatsa’nın çıkışında bulunan çullu tepesinin eteklerine diri diri gömdüler. Şehit olan ülküdaşımızın mezarı  8 ay sonra tesadüfen yakalanan komünist militanların itirafı sonucu  bulundu.

Şehitlerimizin babaları şunları söylediler:
"Oğullarımızın cesetlerini aramaya gittiğimizde yanımıza yemek için aldığımız ekmekle zeytini onları vahşice şehit eden komünist alçağa acıyarak verdikten sonra, ona 'Bizim çocuklarımız size ne yaptı?' diye sorduğumuzda, boynunu bükerek baktı. Üzüntülüyüz, bu acımızı kalbimize gömüyoruz, onlar Allah ve millet yolunda şehit oldular, tek tesellimiz budur".


ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER


.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...