Bu Blogda Ara

29 Haziran 2016 Çarşamba

ÜLKÜCÜ ŞEHİT BEKİR ŞENDİLMEN

ÜLKÜCÜ ŞEHİT BEKİR ŞENDİLMEN

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 29 HAZİRAN 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER:
MESLEĞİ:         AVUKAT-İLÇE BAŞKANI
40 yaşındaydı. Avukatlık yapıyordu. Evli ve çocuk babasıydı. O tarihlerde İstanbul’da MHP’den il veya ilçe başkanı olmak demek ölümü göze almak ve şehitlik mertebesi için sıraya girmek gibiydi. İlçe başkanı seçilirken bile bile ve şehitliği göze alarak seçildi ve bundan mutlu olduğunu, şeref duyduğunu söylemişti.

OLAY GÜNÜ: 

Bakırköy Sait Bey Sokağındaki evinden çıktı, arabasına bindi. Yolda ona pusu kurmuşlardı. Arabada oğlu ve oğlunun arkadaşı da vardı. Araba ilerlerken devrimci solcu-komünist militanlar pusudan hareket ettiler ve arabaya kurşun yağdırdılar. Ülküdaşımız ağır yaralanarak şehit oldu. Oğlu ve oğlunun arkadaşı da yaralandılar. POL-DER Mensubu polisler devletin içine yerleştirilmiş birer düşman askeriydiler. Her türlü eylem yapıyorlardı. Hem ülkücü- milliyetçileri vuruyor, hem de düzemece delillerle ülkücüleri mahkum ettirmeye çalışıyorlardı. İşkencelerin en vahşisini de uyguluyorlardı.

ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM



.

.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...