Bu Blogda Ara

16 Temmuz 2016 Cumartesi

ÜLKÜCÜ ŞEHİT VELİCAN ODUNCU

ÜLKÜCÜ ŞEHİT VELİCAN ODUNCU

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 16 TEMMUZ 1988
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: GAZİANTEP
DOĞDUĞU YER: İSTANBUL(DOĞU TÜRKİSTANLI)
MESLEĞİ:        
14 yaşında iken 7 kişinin katili olarak yargılandı ve 39 yıla mahkûm oldu. 10 yıl çeşitli hapishanelerde yattıktan sonra öldürüldü.
Osman Batur'un idamından sonra da komünist Çin'in katliamları artarak devam etti (Bu katliamlar maalesef günümüzde de devam etmektedir). Komünist Çin'in bitmez tükenmez katliamları nedeniyle bölgede yaşayan Türklerin büyük bir kısmı kaçmak zorunda kaldılar.
 
Velican Oduncu, Komünist Çin baskısı yüzünden anavatanını terk ederek Türkiye'ye kaçan ailelerden birinin çocuğuydu.
 
Velican henüz buluğ çağına geldiğinde, Türkiye'de komünist işgal vardı. Komünist düzenin Türklere yaptığı baskıyı çok iyi bilen bir ailenin çocuğu olan Velican ülkücülerin safında yer aldı.
 
Bir süre sonra, o zamanın komünist polis örgütü olan Pol-Der üyesi polislerce tutuklandı. Henüz bıyıkları yeni terlemiş 14 yaşında bir genç olan Velican Oduncu, Pol-Der'li polislerin yaptığı ağır işkenceler altında çok sayıda cinayeti üstlenmek zorunda kaldı. 
O tarihlerde Alman derin devletinin Türkiye'deki kalesi olan Hürriyet ve Cumhuriyet gazeteleri, Velican Oduncu'yu “ölüm makinesi” olarak manşetlerine çekmekte gecikmediler. 
Velican Oduncu'nun zindan hayatı artık başlamıştı. Uzun süre çeşitli cezaevlerinde yatan Velican'ı özgür dünyaya bağlayan tek şey kuşlar oldu. 
Cezaevi maltasına (havalandırma) konan kuşlara yiyecek verir, onların kendisine alışmasını sağlardı.
 
16 Temmuz 1988 tarihinde maltada kuşlarıyla ilgilenen Velican halen aydınlanamayan bir sebeple şehit edildi.
 
Arkasından sinsice yaklaşan bir mahkum, Velican'ı şişleyerek katletmişti. 
İlk bakışta, Velican Oduncu'nun katledilmesi için ortada ciddi bir sebep görünmüyordu. Velican'ı katleden kişi kuş meselesi yüzünden tartıştıklarını, olayın bu nedenle yaşandığını söylemişti.
 
Daha sonraki duyumlarımız, merhum Turgut Özal'ı öldürmek isteyen bazı kimselerin Velican'ı katlettirdiği yönündeydi. 
Söylentilere göre, Velican'a şöyle bir teklif yapılmıştı; Velican cezaevinden kaçırılacak, bunun karşılığında ise Turgut Özal'ı vuracak, daha sonra da yurt dışına çıkması sağlanacaktı. 
Velican da bu teklifi yapanlara, “ben dava adamıyım, kiralık katil değilim, üstelik alnı secdeye değmiş olan birine kurşun sıkmam” demiş. 
Daha sonra Turgut Özal'ı vurması için başka birisi bulunmuş ancak bu suikast başarısızlıkla sonuçlanmıştır. 
İşte bu sırada Velican kendisine böyle bir teklif yapıldığını söyleyecekken şehit edilmiştir. 

ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...