Bu Blogda Ara

30 Ağustos 2016 Salı

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ALİ UZUN

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ALİ UZUN

ŞEHİT OLDUĞU TARİHİ: 30 AĞUSTOS 1979
ŞEHİT OLDUĞU YER: İSTANBUL
DOĞUM YERİ: TOKAT-ERBAA İLÇESİ

MESLEĞİ: ESNAF
20 yaşındaydı. Bahçelievler’de Satılmış Altın ülküdaşımızla birlikte çayocağı işletiyorlardı. MHP Bakırköy İlçe teşkilatına üyeydiler. Ali Uzun daha öncede saldırıya uğramış ve yaralı olarak kurtulmuştu. Tehdit altındaydılar, gerekli yerlere müracaat etmişlerdi, ancak bir sonuç alamamışlardı.
OLAY GÜNÜ:
Ali Uzun kuru temizlemeye elbiselerini vermişti. Onları alması gerekiyordu. Arkadaşı Satılmış’da onu yalnız bırakmak istemedi. Birlikte Yayla durağına doğru yürüdüler.  Devrimci katiller tarafından takip edildiler. Durağın oraya geldiklerinde  solcu-komünist militanlar ateş açtı. Ali Uzun arkadaşını korumak için ona siper oldu. Ağır yaralanan 2 arkadaş yere yığıldılar. Yanlarına gelen katiller, ülküdaşlarımızı yaralı görünce başlarına kurşun sıktılar. Satılmış Altın ve Ali Uzun  kaldırıldığı Çapa hastanesinde şehit oldu.

ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER





5 yorum:

  1. Bu adam benim dayım dır.

    YanıtlaSil
  2. Eksik Ve yanlış bilgi veriyorsunuz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Selamaleyküm isminiz çıkmamış şehidimiz Ali UZUN hakkında konuşabilirmiyiz yusufyuzluler@gmail.com adresim yazarsanız hemen dönüş yaparım selam dua ile..

      Sil

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...