Bu Blogda Ara

19 Ağustos 2016 Cuma

ÜLKÜCÜ ŞEHİT CİHAN KURT

ÜLKÜCÜ ŞEHİT CİHAN KURT

ŞEHİT OLDUĞU TARİHİ: 19 AĞUSTOS 1978
ŞEHİT OLDUĞU YER: HATAY-İSKENDERUN
DOĞUM YERİ: MALATYA
MESLEĞİ: ZENAATKAR/MARANGOZ
15 yaşındaydı. Ülkücü Gençlik Derneği İskenderun şubesine üyeydi. Dumlupınar mahallesinde ikamet ediyordu. Ağabeyisine ait marangoz atölyesinde çalışıyordu.
 OLAY GÜNÜ:
18 Ağustos 1978 günü; Ağabeyisi ile birlikte ikamet ettikleri Dumlupınar mahallesine gidiyorlardı. Yollarını 7 kişilik devrimci solcu-komünist bir grup kesti. Önce hakaret ve küfürler ettiler. Karşılık veren ülküdaşlarımıza bu sefer taşlı, sopalı saldırıda bulundular. Bıçakla da saldırıyorlardı. 5  yerinden bıçak darbesi alan Ülküdaşımız Cihan kanlar içinde kaldı. Hastaneye kaldırıldı, ancak hastanedeki çabalar yetmedi şehit oldu.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

1 yorum:

  1. Yunus bey bilgiler çok yanlış ben cihan kurtun aybeyiyim uğur Kurt beraber saldırıya uğradık doğru haber yapmak bir erdemdir ama sizinhaberiniz yanlış bana yazın görüşelim saygılar.

    YanıtlaSil

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...