Bu Blogda Ara

30 Kasım 2017 Perşembe

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ERGÜN ŞAN

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ERGÜN ŞAN

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 30 KASIM 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ADANA
DOĞDUĞU YER: ADANA
MESLEĞİ:         POLİS
Çiftçi bir ailenin çocuğuydu. Vatan aşkıyla okumuş, polis olmuştu. İlk tayini Samsun’a çıktı. Daha sonra Adana’ya aldırdı. Memleketinden evlendi 2 çocuğu oldu. POL-BİR’e  üye oldu. Buda onun için en büyük suç oldu. POL-DER’E üye olması isteniyordu. O DA OLMAYINCA Kahramanmaraş’a geçici sürüldü. Kahramanmaraş’ta göreve başladı. Eşi ve çocuğu Adana’da kaldı. Kahramanmaraş’ta TKP-MLSP devrimci solcu-komünist örgütün hücre evine baskın düzenlemiş ve bu olaydan sonra 2 gün izin almıştı. Çocuğu hastaydı.

OLAY GÜNÜ: 

Çocuğu hasta olduğu için Adana’ya geldi. Meslektaşı olan Mehmet İsminde ki arkadaşı onu yemeğe götürdü. Sonrada Yavuzlar Mahallesine arabayla gittiler. Arkadaşı arabayı durdurup, tuvalete gideceğini söyledi. Bu sırada silahlarla şakaklarına dayandı. Silahlar ateşleniyor Ergün Şan yere düşüyor, arkadaşı ise olay yerinden kaçıyor.  Ağır yaralanan Ergün Şan’ı Adana spor’un kalecisi olan Erdem hastaneye götürürken ülküdaşımız yolda şehit oldu. Onu POL-DER’li polisler şehit etmişti.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...