Bu Blogda Ara

15 Aralık 2017 Cuma

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MEHMET ÇİFTÇİ

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MEHMET ÇİFTÇİ

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 15 ARALIK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: GAZİANTEP
DOĞDUĞU YER:  GAZİANTEP
MESLEĞİ: ŞOFÖR
Ekmeğini şoförlük yaparak kazanıyordu. Tekwando ve jimanstik hocalığı da yapıyordu. Ağabeyisi Mustafa Çiftçi Büyük Ülkü Derneği Gaziantep il başkanlığını yürütüyordu.
Olay günü:
TKP’lı Marksist örgüt militanları, ülküdaşımıza pusu kurmuşlardı. Çapraz ateşe içine aldılar. Ülküdaşımız başından vuruldu. Bu halde belinden tabancasını çıkararak, komünist militanları 100 metre kovaladı. Daha fazla dayanamayıp yere yıkıldı. Ülküdaşımız ağır yaralı olarak Adana Balcalı Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kadar götürülürken yolda selavat-ı şerife okuyup durdu.  Bir hafta komada kaldı. Başındaki kurşun yarası iyileşmiş fakat akciğeri çalışamaz olmuştu. Bütün çabalar netice vermedi. Ülküdaşımız hastanede şehit oldu. Katili Hilmi Toy daha sonra yakalanmış ve hak ettiği idam cezasına çarptırılarak, infaz edilmiştir.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM.


ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...