Bu Blogda Ara

4 Aralık 2016 Pazar

ÜLKÜCÜ ŞEHİT NECATİ UYGUR












ÜLKÜCÜ ŞEHİT NECATİ UYGUR

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 04 ARALIK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ALMANYA
DOĞDUĞU YER: ARTVİN- BAKIRKÖY
MESLEĞİ: ESNAF
Evli ve 2 çocuğu vardı. 1934 yılında Artvin'de doğdu. 1970'li yılların başında Almanya'ya göç etmiş ve Almanya'da Ülkücü Hareketin teşkilatlanmasında büyük mücadele vermişti. Tek göz odacıklardan oluşan yerleşim yerlerinde ve kahvehanelerde konferanslar düzenler iş gücü olarak geldikleri Avrupa’dan kolay geri dönülmeyeceğini kendi milli ve manevi kimliğimizi koruyacak ve eğitim yuvası olacak teşkilatların açılması gerektiğini anlatırdı. Bu çalışmalar semeresini göstermiş Kempten ve çevre şehirlerde Ocaklar tütmeye başlamıştı. Necati Uygurla tanışanlar yapılması gerekenler hakkında bilgi alıp bulundukları bölgelerde Ocaklar açmaya başlamışlardı. 1978 yılında Türk federasyonun kurulmasıyla ocak sayıları günden güne artmış Türk Federasyon çatısı altında Avrupa Türklerinin geleceğine yönelik çalışmalar hız kazanmıştır.
OLAY GÜNÜ:
26 kasım 1980 gününü gösterirken akşam saatlerinde Necati Uygur’un Kempten' de işletmekte olduğu hediyelik eşya dükkanından iki el silah sesi duyuldu. Silah sesi üzerine cefakar eşi Hilmiye hanım dükkana koştu. Kanlar içinde yerde yatan Necati Uygur henüz kendindeydi. Hanımını sakinleştirip ambulans çağırmasını istedi. Hastaneye kaldırılan ve bir süre hastane de kalan Necati Uygur, 4 Aralık 1980 günü hakkın rahmetine kavuştu. Almanya MHP başmüfettişi ve Almanya MHP yürütme kurulu başkanlığı görevlerinde bulunan Necati Uygur'un cenazesi zamanın ağır bürokratik işlemleri sonucu şehadetinden ancak 8 gün sonra memleketine ulaştırılarak Artvin Bakırköyde ki aile kabristanına defnedildi. 
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

1 yorum:

  1. Ruhun şad mekanın cennet olsun.
    Katilinin Ağca olduğu hakkında haberler var.

    YanıtlaSil

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...