Bu Blogda Ara

19 Şubat 2017 Pazar

ÜLKÜCÜ ŞEHİT İSMET YILMAZEL

ÜLKÜCÜ ŞEHİT İSMET YILMAZEL

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 19 ŞUBAT 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KARS
DOĞDUĞU YER: KARS-KAĞIZMAN
MESLEĞİ: BANKADA MEMUR
47 yaşındaydı. İş bankasında çalışıyordu. Ailece ülkücüydüler. Dedesi Himmet Yılmazel Adalet Partisi il başkanlığı yapmıştı. Oğlu Adnan Yılmazel’de Kars’ın ilk ülkücülerinden oldu. Ülkücü Makine Mühendisler Odası İl Başkanlığını yaptı.  Ülküdaşımızın kardeşi İsmail Yılmazel devrimci solcu-komünistlerin iftirasına uğradı. 17 yıl kaçak dolaşmak zorunda kaldı. Atilla Kaya ile aynı dosyadan yargılandı. Kardeşi Sinan Yılmazel 7 yıl ülkücülük davasından yattı. Damat Ümit Yılmaz Türk Sağlık-Sen’in ilk genel başkanlığını yaptı.
Kars’ta o zamanlar Ülkücü olmanın zor zamanlarıydı. Ülkemizin Serhat Şehri kurtarılmış bölge olarak ilan edilmişti komünist örgütlerce. Komünist militanlar, o günkü CHP iktidarından ve POL-DER’li polislerden cesaret almış, her gün Ülkücülere yönelik saldırılarını artırmıştı.
OLAY GÜNÜ: 
Akşam vaktiydi, Ülküdaşımız, Banka’dan mesai bitiminden çıktı, Kazım Karabekir Caddesinde yürüyordu. Birkaç ülkücünün de katili olan devrimci-solcu komünist 2 militan çapraz ateş açtılar. Ülküdaşımız açılan ateş sonucu şehit oldu.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM


 ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...