Bu Blogda Ara

16 Mart 2017 Perşembe

ÜLKÜCÜ ŞEHİT YAŞAR DOĞAN



ÜLKÜCÜ ŞEHİT YAŞAR DOĞAN

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 16 MART 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ANKARA
DOĞDUĞU YER: ÇORUM-ALACA İLÇESİ
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
17 yaşındaydı. Çorum ilimize bağlı Alaca ilçesinden olup 1963 Doğumluydu. Ailece, Ankara'nın Ulubey-Taşocağı mahallesinde oturuyordu .
Yaşar Doğan Biraz kandırılarak,biraz zor kullanılarak devlet ve millet düşmanı kanun dışı bir örgüt'e katılmıştı..
Marksist-Leninist propagandanın temel alındığı bu örgüt içinde kaldığı sürece kendini bir vatan haini hissederdi.Türk-İslam Ülküsüne gönül verdiğini bir zaman sonra anlamış ve ayrılmıştı..
Kanun dışı örgüt militanları Yaşar'ı Marksizme ihanet etmekle suçladılar ve onu ilk defasında kaçırarak dövdüler,canını bir tesadüf eseri kurtabildi.İkinci defa,bacağından kurşunlandı.Hastanede yattı ve uzun zaman tedavi gördü.Üçüncü saldırı arkasından yapıldı ve hainler bir Türk çocuğunu daha huncarca katlettiler..
Şehadetinden sonra aile hatıra defterini buldu.Rahmetli Yaşar Doğan defterinde şunları yazıyordu..
"Milliyetçiler,TÜRKLÜĞÜ ve İslamı savunuyorlar. Ben de bir TÜRK ve Müslüman olduğuma göre Vatan hainlerinin arasında ne işim var ? Bu Ülküyü paylaştığım için ben de faşistim ha ..? Hayır hayır olamaz.
Lenin ne demiş?
"Bizden olmayan herkes faşisttir"
Milliyetçiler komünizme karşı oldukları için demek ki faşist damgası yiyorlar Milliyetçiler faşist olamaz!.Aksine vatanı,milleti ,bayrağı,devleti kendi canlarından üstün tutarlar.Bu yüzden faşizme de komünizme de,her çeşit emperyalizme de karşıdırlar.Üstelik Atatürk "Komünizm her görüldüğü yerde ezilmelidir"diyor.O halde milliyetçilere Atatürk'ün emri ile büyük görevler düşüyor".
Yaşar Doğan o günkü notlarını şu cümle ile bitiriyor:
"Devletimize ve milletimize yapılan saldılara karşı duracağız.Ölmek mi? O mukadder akibettir.Onu da göze alıyoruz.."

OLAY GÜNÜ: 

Yukarıdaki satırları  yazdıktan iki gün sonra alçak eller Yaşar'ıda vurdular..Ruhu teslim ederken Kelime-i şehadet getiriyor ve" Allah vatanımıza,milletimize,devletimizi, bayrağımızı korusun" diyordu..
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...