Bu Blogda Ara

26 Mart 2017 Pazar

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MEHMET KAZGAN

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MEHMET KAZGAN

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 26 MART 1981
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: MALATYA
DOĞDUĞU YER: MALATYA
MESLEĞİ:
21 yaşındaydı. Malatya - Akçadağ ilçesinde dünyaya geldi. Babası İşçi emeklisiydi.  Ailenin sekiz çocuğundan birisiydi. Ailece, Malatya'da Ancarlı mahallesinde oturuyorlardı. 26 Mart 1981 tarihinde sorgulaması sırasında yapılan işkenceler sebebiyle şehit düştü. Cenazesi, Elazığ yolu üstündeki mezarlığa defnedildi.
OLAY GÜNÜ: 
21 Mart günü, gece geç saatlerde, ifadesinin alınacağı gerekçesiyle evinden alınarak götürüldü. Aynı gün Aydın Demirkol’da alınmıştı.
Bir MİT’çi, bir subay, bir astsubay ve üç polisten müteşekkil işkenceci, şerefsiz köpekler Aydın ve Mehmet’e sabaha kadar elektrik verdiler, çıplak şekilde Filistin askısına asarak sopalarla, coplarla ve yumruklarla dövdüler. Aydın Demirkol daha fazla dayanamadı, ciğerleri patladı ve şehit oldu. Mehmet Kazgan da ciğerleri patladığından, 5 gün sonra şehit oldu.


ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...