Bu Blogda Ara

15 Mart 2017 Çarşamba

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HASAN HÜSEYİN AKBAŞ

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HASAN HÜSEYİN AKBAŞ

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 15 MART 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ADANA
DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ-ELBİSTAN İLÇESİ-Maraba(Çatova) Köyü
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ

27 yaşındaydı. Ailece köyde ikamet ediyorlardı. Kıbrıs Savaş gazilerindendi. Kahramanmaraş Eğitim Enstitüsünde okuyordu. 1978 yılında CHP İktidarı döneminde POL-DER’li polislerin düzmece ETKO davasıyla içeri alındı. Hasan Hüseyin Akbaş ETKO’nun başkomutanı olarak tutuklandı.
OLAY GÜNÜ: 

O gün Adana Cezaevinde komünist mahkumlar kalabalık bir grupla ve cezaevi görevlileriyle birlikte ülkücü mahkumlara karşı bir tuzak hazırlamış ve Ülkücü Mahkumların koğuşuna baskın düzenlemişlerdi. Baskında Abdurrahman Kılıç’la birlikte bu alçaklara karşı göğüs göğse kavga ettiler. Ancak baskın düzenleyenlerin sayısı fazlaydı. Bıçaklar ve şişlerin darbeleriyle iki yiğidi yere yıkabildiler. Her iki ülküdaşımızda şehit oldu.
Cenazesi memleketi Kahramanmaraş-Elbistan’da toprağa verildi. İki ay sonrada kardeşi şehit edildi.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER



.




7 yorum:

  1. ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun. buralardaki diğer şehitler gibi onunda
    her yıl mezarını ziyaret ederim.
    kahraman yay.

    YanıtlaSil
  2. Kabri Elbistanın maraba köyünde.. Hasan Hüseyin Akbaş'ın Sol gözüne şiş girmiş şekilde 40 dakika koğuşta yattı, Abdurrahman daha önce ruhunu teslim etmiş, Hasan Hüseyin Akbaş Ambulans götürülürken vefat etti.

    YanıtlaSil
  3. Düzeltiyorum Koğuş değil koridor olacaktı..

    YanıtlaSil
  4. Kabri Elbistan'ın maraba köyünde.. Hasan Hüseyin Akbaş'ın Sol gözüne şiş girmiş şekilde 40 dakika koridorda yattı, koridor solcuların kontrolünde olduğu için yardım edilemedi, Abdurrahman daha önce ruhunu teslim etmiş, Hasan Hüseyin Akbaş Ambulans götürülürken vefat etti.

    YanıtlaSil
  5. Kabri Elbistan'ın maraba köyünde.. Hasan Hüseyin Akbaş'ın Sol gözüne şiş girmiş şekilde 40 dakika koridorda yattı, koridor solcuların kontrolünde olduğu için yardım edilemedi, Abdurrahman daha önce ruhunu teslim etmiş, Hasan Hüseyin Akbaş Ambulans götürülürken vefat etti.

    YanıtlaSil
  6. Düzeltiyorum Koğuş değil koridor olacaktı..

    YanıtlaSil
  7. Kabri Elbistanın maraba köyünde.. Hasan Hüseyin Akbaş'ın Sol gözüne şiş girmiş şekilde 40 dakika koğuşta yattı, Abdurrahman daha önce ruhunu teslim etmiş, Hasan Hüseyin Akbaş Ambulans götürülürken vefat etti.

    YanıtlaSil

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...