Bu Blogda Ara

31 Mart 2017 Cuma

ÜLKÜCÜ ŞEHİT RAMAZAN YÜKSEL

ÜLKÜCÜ ŞEHİT RAMAZAN YÜKSEL

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 31 MART 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: MALATYA
DOĞDUĞU YER: MALATYA
MESLEĞİ: İŞÇİ
1955 yılında Malatya-Yeşilyurt İlçesi Görgü köyünde dünyaya geldi. Beş kardeşi vardı.
Evli ve bir kız çocuğu vardı. Sümerbank’ta işçi olarak çalışıyordu. MİSK(Milliyetçi İşçi Sendikaları K)  yönetiminde görevliydi.
OLAY GÜNÜ: 
Her gün birlikte işe gittikleri arkadaşı gecikmişti, biraz bekledi, daha fazla gecikmemek için tek başına yola koyuldu. Yolunu devrimci-solcu komünistler kesti. Önce dövdüler, arkasından başına mermi sıkarak ağır yaraladılar. Hastaneye kaldırıldıysa da kurtarılamadı ve şehit oldu.

ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER
.

1 yorum:

  1. Ramazan Yüksel abimiz bizim mahallemizde oturuyordu. Yine mahallemize yakın bi yerde şehit ettiler. Silah sesini diyan dedem Halil Arıkan koşarak oraya gitmişti ve yerde Ramazan Yüksel abi hareketsiz yatıyordu. Dedem kucağına aldı ancak fazla vakit geçmeden Ramazan Yüksel'in ağzından köpükler geldi. Orada şehit olmuştur. Allah Rahmet Eylesin.

    YanıtlaSil

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...