Bu Blogda Ara

27 Ekim 2016 Perşembe

ÜLKÜCÜ ŞEHİT AZİZ(ABDULAZİZ) KARABAĞ

ÜLKÜCÜ ŞEHİT AZİZ(ABDULAZİZ) KARABAĞ

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 27 EKİM 1992
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: KARS
24 yaşındaydı. 1976 da ailesiyle birlikte Kars’tan İstanbul’a göç etmişti. Göztepe Ticaret Lisesi mezunuydu. Erenköy Bizim Ocak Başkanıydı. Azerbaycan’dan Kars’a yerleşmiş bir ailenin çocuğu olarak 1968 yılında Kars’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kars’ta tamamladıktan sonra 1978 yılında ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti. Liseyi İstanbul Fenerbahçe Lisesi’nde tamamladı. Ülkücülüğü babası ve abisi başta olmak üzere ailesinden gelmekteydi. 1989 yılından itibaren aktif olarak Ülkü Ocaklarında görev aldı. Gösterdiği yoğun tempo ve çalışmalarıyla Ocak başkanlığına kadar yükseldi. Onun çalışmaları sadece çevresi değil, emniyet ve basınında dikkatini çekmişti. Bağdat Caddesi’nde gösterdiği başarılı çalışmasıyla uyuşturucuyla uğraşan ve gençleri zehirleyen bu çetelere karşı verdiği mücadele gerek basın gerekse Başbuğ tarafından takdirle karşılandı. Bu sebepledir ki, Başbuğ kendisini eğitim için Kanada’ya göndermeyi ve hatta teşkilatta daha aktif görevler vermeyi düşünüyordu. Bu sırada birbiri ardına yağan tehditlere gülüp geçiyordu. Ülkücülüğünden ve inandığı davadan asla taviz vermeden mücadelesini devam ettiriyordu. Bu cesareti, dürüstlüğü ve davasına hayatından fazla önem vermesi takdir toplamıştı. Çevresinde liderlik vasfı, cesareti, idealist karakteri, iş bitiriciliğiyle tanınmış ve saygı görmüştür. Şehit olması konusunda çeşitli yorumlar yapılmış ve çeşitli hedefler gösterilmişti. Ailesinin verdiği bilgiye göre belirlenmeyen bir yerden gelen emir şahadetine sebep olmuş olabilir, faili bulunamamıştır.
OLAY GÜNÜ:
Kadıköy Fikirtepe’de iki kahpe dölünün attığı bomba sonucu şehit oldu.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM.

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...