Bu Blogda Ara

11 Ekim 2016 Salı

ÜLKÜCÜ ŞEHİT CELAL DEMİR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT CELAL DEMİR

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 11 EKİM 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: KAYSERİ
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ.
Kayseri Çandır mahallesinde ailece ikamet ediyordu.  Orada büyüdü serpildi. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümünü kazandı. Okumayı çok seviyordu. İstanbul’daydı artık
OLAY GÜNÜ:
Bursa’dan İstanbul’a gelen bir akrabasıyla biraz gezdikten sonra otogara gidecekti. Gezerlerken peşlerinden devrimci-komünistler takip ediyordu. Akrabasını yolcu ettikten sonra bir arabaya binmişti. Okmeydanı’na gidiyordu. Saldırganlarda aynı araca binmişti. Eve geldi. Misafirini yolcu ettiğini söyledi. Sonra dışarı çıktı. Darülaceze’nin bulunduğu taraftaki dükkanlara yöneldi. Yolun karşısında duran kızıl-itler silahlarını çektiler. Saldırganlardan birini tanıyordu, okuldan arkadaşıydı. Elini kaldırdı “durun şaka yapacak zaman mı?” dediği anda; kızıl itler silahlarını ateşlediler. Silahlardan çıkan bir kurşun kaldırdığı elini delip şakağına isabet ediyordu. Aldığı tek kurşunla şehit oldu.
Olaydan sonra saldırganlar yakalanmış ve suçlarını itiraf etmişlerdi. Şehidimizi takip ettiklerini ve olayı gerçekleştirdiklerini anlattılar.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM.

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...