Bu Blogda Ara

30 Ekim 2016 Pazar

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ŞENER KAMİL ÖZTÜRK

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ŞENER KAMİL ÖZTÜRK

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 30 EKİM 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: YOZGAT
DOĞDUĞU YER: YOZGAT-AKDAĞMADENİ
PTT bakım müdürlüğünde çalışıyordu. Genç Ülkücüler teşkilatından buyana ülkücü mücadele içindeydi. Tayini Akdağmadeni’nden Boğazlıyan’a çıkmıştı. Boğazlıyan komünistlerin etkin olduğu ilçeydi. Küçük Moskova diyorlardı. Burada da Bozkurtça duruşunu bozmadı. Birde kızı dünyaya gelmişti. Kız babasıydı.
OLAY GÜNÜ:
Bayram münasebetiyle Yozgat’ta ikamet eden babasının yanına eşi ve çocuğunu alarak gitmişti. Babasının ticari taksisi vardı. Bayram öncesi onu kullanarak ailesine katkı sağlamak istediği bir günde; müşteri kılığında arabasına binen, Muharrem Başpınar, İsmail aslan, Mustafa Gülay,  Erdoğan Aslaner isimli  devrimci-komünistler, silah zoruyla ülküdaşımızı etkisiz hale getirdiler. Sonra şehir dışına çıkardılar. Şehir dışındaki linyit işletmelerine götürerek orada işkence yapıp, infaz ettiler. Bununla da yetinmeyip, gasp ettikleri araçla Boğazlıyan MHP ilçe başkanı Hasan Peker’e ait kaplıcayı da taradılar.
Ülküdaşımızın cesedi 3 gün sonra bulunabilmişti.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM.

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...