Bu Blogda Ara

23 Kasım 2015 Pazartesi

ÜLKÜCÜ ŞEHİT DURSUN ÖNKUZU

ÜLKÜCÜ ŞEHİT DURSUN ÖNKUZU
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 KASIM 1970
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ANKARA
DOĞDUĞU YER: TOKAT-ZİLE
21 yaşındaydı. Ailenin tek erkek çocuğuydu. Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulunda okuyordu. Ona Ertuğrul Dursun Önkuzu dediler. Ülküdaşları da onu hep öyle andı.Okuduğu okul komünist öğrenciler tarafından işgal edilmişti. Ülkücü hareketin ilklerindendi ve ilk şehitlerinden… Yazar Emine Işınsu, “SANCI” kitabında anlattı Dursun Önkuzu’yu.. en son KAFES filminde anlatıldı..
Olay günü:
Okul işgal edilmiş, komünist olmayan öğrencileri sokmuyorlardı. Türk yurdunda Türk’üm Müslüman’ım diyen öğrenci okuyamıyordu. Çünkü Moskof uşakları okullara sokmuyorlardı. Bu vatan benim diyerek ölümü göz alarak okula gitti. Okulda onu kollarından yakaladı soysuzlar. Sonra üçüncü katta bir sınıfta sorguladılar… güya halk mahkemesi kurmuşlardı.. halk adına kurdukları bu cinayet şebekesi tarafından halkın özbe öz çocukları katlediliyordu. Üç gün boyunca işkence yaptılar. Hınçlarını alamadılar. Ciğerlerini pompa ile şişirerek patlattılar. Hayvanlarda olan merhamet onlarda yoktu. Bunların ki hayvanca da değildi. Cinnetin, caniliğin, kudurmuşluğun en üst seviyesiydi. Belli ki bununla da yetinemeyeceklerdi. Kollarına girip yurdumun yiğit evladını üçüncü kattan aşağı attılar. Türk yurdu bir ülkücünün kanlarıyla sulanıyordu. Şehit olmuştu ERTUĞRUL DURSUN ÖNKUZU.

ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...