Bu Blogda Ara

16 Kasım 2015 Pazartesi

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA YARDIMCI


ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA YARDIMCI


ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 16 KASIM 1977

ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: AĞRI-DOĞUBEYAZIT

DOĞDUĞU YER: AĞRI-DOĞUBEYAZIT

19 yaşındaydı.  Yeni evlenmişti. Üç aylık evliydi. Ağrı ili Doğubayazıt ilçesinde ailece oturuyorlardı. Aile çevrece sevilen ve saygı duyulan bir aileydi. Erzurum Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsünde okuyordu. Aile Mustafa’nın şehit olmasından sonra Erzurum’a taşındı ve orada ticaret yapmaya başladılar.  Mustafa daha öncede Doğubayazıt’a tehdit almış ve saldırıya uğramıştı.

OLAY GÜNÜ:

Okullar tatil olduğu için memleketindeydi Mustafa.  Kardeşiyle babasının dükkanından çıktı,  eve gidiyorlardı.  Dükkandan daha 50-60 metre uzaklaşmamışlardı ki, Tunceli’den gelen 3 militanın çapraz ateşine uğrayarak ağır yaralandı ve şehit oldu.Cenazesi Doğubayazıt’a defin edildi. Babası Hacı Hüseyin Efendi oğlunun mezarını otopsi için açtırdı. Aradan 8 ay geçmişti. Cesedin çürümüş olabileceğini söylüyorlardı herkes. Ama babası oğlunun gerçek şehit olduğuna ve çürümediğine inanıyordu. Mezar açıldı ve gerçekten taze duruyordu Mustafa’nın yiğit bedeni. Daha yeni şehit olmuş gibi kan vardı. Otopsi den sonra Erzurum Asri Mezarlığına cenazesi nakil edildi.

ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...