Bu Blogda Ara

26 Kasım 2015 Perşembe

ÜLKÜCÜ ŞEHİT OSMAN DİKİCİ

ÜLKÜCÜ ŞEHİT OSMAN DİKİCİ

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 26 KASIM 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: TOKAT-ZİLE İLÇESİ-Uzunöz Köyü
20 yaşındaydı. Özel bir kuruluşta işçi olarak çalışıyordu. Zeytinburnu-Yeşiltepe mahallesinde ikamet ediyordu. Osman, liseli ülküdaşlarını hep yanında oldu. Bir gece tek başına duvarlara milliyetçi-ülkücü yazılar yazdı. MHP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı üyesiydi.
Olay günü:
Saat sabahın 07,30’u gibiydi. Osman bakkala gitti. Eve bir şeyler alacaktı. Komünist çakallar köşe başlarını tutmuş onu bekliyorlardı. Osman’ın tek başına evden çıktığını gördüler. Osman bakkaldayken 3 komünist militan peşinden bakkala girdi. Bakkalın içinde Osman’ı kurşun yağmuruna tuttular. O gencecik bedeni ağır yaralandı. Yaralı halde eve geldi. “Beni vurdular.” DEDİ VE YERE YIĞILDI. Cerrahpaşa Hastanesine kaldırıldı. Bütün çabalara rağmen şehit düştü.
  ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...