Bu Blogda Ara

16 Kasım 2015 Pazartesi

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ALİ KEMAL SALBAŞI

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ALİ KEMAL SALBAŞI

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 16 KASIM 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ORDU
DOĞDUĞU YER: SAMSUN İLİ ÇARŞAMBA İLÇESİ
MESLEĞİ: ÖĞRETMEN
24 yaşındaydı.  Ataları Ordu ilinden Samsun Çarşamba’ya göç etmişti. Çarşamba ilçesinin Yukarıbahçe Köyüne yerleştiler. 1979 yılında Eğitim Enstitüsünden mezun oldu. Denizli Acıpayam’a tayini çıktı. Öğretmen olmuştu artık. Sömestr tatili için Çarşamba’ya gelmişti. Fatsa’da da evleri vardı. Köylülerinde evlerinin yıkıldığını öğrendi. Fatsa’ya gitti. Fatsa kurtarılmış bölgeydi. Terzi Fikri’nin başkanlığında adeta özerk ilan edilmişti. Hemen takibe almışlardı Kemal Salbaş’ı.
OLAY GÜNÜ:
Fatsa’da ki evlerinin önüne geldiğinde evlerinin tahrip edildiğini ve babasına saldırıldığını gördü. Üstelik saldıranların arasında akrabası Avni Salbaş’ta vardı. Kemal ve ailesi aleviydi. Ülkücü görüşü benimsemiş ve ülkücü mücadele içinde yer almıştı. Onu ihanetle suçluyorlardı ülkücü olduğu için. Akrabası Avni Salbaş’ın da içlerinde bulunduğu komünistler halk mahkemesi oluşturmuştu ve bu mahkeme Kemal’e ceza kesmişti. Kemal’i babasının gözleri önünde işkence ederek şehit ettiler.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...