Bu Blogda Ara

1 Ocak 2016 Cuma

ÜLKÜCÜ ŞEHİT YUNUS ŞAHAN

ÜLKÜCÜ ŞEHİT YUNUS ŞAHAN
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 01 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ESKİŞEHİR
DOĞDUĞU YER: ESKİŞEHİR
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ

20.10.1958 doğumluydu.  Babası çalışmak için yurt dışına gitmişti. Birkaç yıl sonra oğlu Yunus’la eşini de yanına almıştı.  Daha sonra babasından izin alarak memleketine döndü. Yurduna döndüğünde ülkücü mücadele içinde yer almıştı defalarca saldırıya uğradı. Babası izne geldiğinde durumu görmüş onu beraberinde götürmek istemişti. Yunus bunu kabul etmedi. Yunus’u bir defa daha sıkıştırdılar. Onu vurmak istediler. Ama silah ateş almadı. Yunus ellerinden kurtuldu. Bu olaydan bir hafta sonra tekrar denediler ve….
OLAY GÜNÜ: 

24.12.1979 Tarihinde komünistler Yunus’u sıkıştırdılar. Aralarından bir tanesi silahını çekerek ateşledi ama Takdir-i İlahi silah ateş almadı.. 
Bundan istafade eden Yunus olay yerinden uzaklaştı. Bu olaydan bir hafta sonra,
Yenidoğan mahallesi Ali Rica Caddesinde kurulan Salı Pazarında DEV-SOL militanları bıçakla saldırdı. Ağır yaralan ülküdaşımız hastaneye kaldırıldı fakat doktorların ihmali sonucu kan kaybından şehit oldu.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...