Bu Blogda Ara

28 Mayıs 2016 Cumartesi

ÜLKÜCÜ ŞEHİT GENCAY GARİP


ÜLKÜCÜ ŞEHİT GENCAY GARİP

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 28 MAYIS 2001
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: KARS
MESLEĞİ: İŞÇİ
1983 yılında Kars’ta dünyaya geldi. İstanbul’a yerleşti. Altınşehir’de bulunan bir iş yerinde çalışıyordu. Kayabaşı teşkilatının neferlerindendi. Daha öncede 1999 seçimler öncesi PKK’lı militanlar tarafından pusuya düşürülmüş ve kurşunlanmıştı. Öldü diye bırakmışlardı. Ama o yaşadı. Pusuya düşürenleri görmüş ve tanımıştı. Günlerce kendine pusu kuranları aradı ve intikam almayı düşündü. Kendine saldıran PKK’lılardan birini gördü. PKK’lı şaşırmıştı. Panikledi ama kendini toparladı hemen PKK’lı. “Ulan sen henüz gebermedin mi?” diye ülküdaşımıza sözlü sataştı. Dil kavgasından sonra ülküdaşımız PKK’lı köpeği vurarak gebertti.  Bundan dolayı cezaevine girdi. Af yasasından faydalandı ve şartlı tahliye edildi.

OLAY GÜNÜ: 

PKK’lılar Ülküdaşımızı dolandırıyorlardı. 28 Mayıs akşamı işinden çıkan ülküdaşımıza pusu kurmuşlardı. Evine gidecekti ülküdaşımız. Saat 20,30 sıralarıydı. Altınşehir semtinde kurşun yağmuruna tutarak Ülküdaşımız Gencay Garip’i şehit ettiler.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...