Bu Blogda Ara

29 Mayıs 2016 Pazar

ÜLKÜCÜ ŞEHİT METİN BİLİR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT METİN BİLİR

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 29 MAYIS 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ADANA
DOĞDUĞU YER: ADANA
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
16 yaşındaydı. Yeşilevler mahallesinde ikamet ediyordu. Ortaokul son sınıfta okuyordu. Okudu 19 Mayıs ortaokulunda solcu baskısı çok fazlaydı. Bütün bunlara rağmen Metin bir avuç ülküdaşıyla birlikte baskılara boyun eğmiyordu. Okul koridorlarında, dışarıda saldırıya uğruyorlardı. Buda yetmiyordu birde polis karakola alıp dövüyordu.

OLAY GÜNÜ: 

Evine gidiyordu, yolda 8 kişilik devrimci solcu-komünist bir grup yolunu kesti. Kalabalık olan bu alçak grup, ülküdaşımızı derdest edip, örgüt evine götürdüler. Kendilerince halk mahkemesi kurmuş ve ülküdaşımızı sorgulamışlardı. Adana’dan gitmesi için tehdit ettiler. Ülküdaşımızda kabul etmeyince sözde halk mahkemesinin kararıyla kurşunlayarak şehit ettiler. Sonra da Yeşilevler mahallesinde bir arsaya bıraktılar.

ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...