Bu Blogda Ara

22 Mayıs 2016 Pazar

ÜLKÜCÜ ŞEHİT SALİH KOSOVALI

ÜLKÜCÜ ŞEHİT SALİH KOSOVALI

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 22 MAYIS 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KARABÜK
DOĞDUĞU YER: KARABÜK
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
18 yaşındaydı. Endüstri Meslek Lisesi gece kısmında okuyordu. Devrimci solcu- komünistler onu kara listelerine almışlardı.

OLAY GÜNÜ: 

 Akşam okuluna gitti, dersine girdi. Birinci dersten teneffüse çıktı. O arada 10 kişilik devrimci solcu-komünist militan bir grup tarafından, okulun inşaat bölümüne götürüldü. Burası okulun yanında okula ait bir inşaattı. İnşaatında bodrum katında önce dövdüler. Sonrada kurşunlayarak şehit ettiler. Öyle ölüsünü bırakıp, kaçıp gittiler. Okul görevlisi malzeme için bodruma indiğinde ülküdaşımızın cesediyle karşılaştı.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

1 yorum:

  1. Rahmetli benim okul arkadaşımdı gece değil gündüz bölümünde okuyordu,tarihi ve hangi gün olduğunu tam hatırlamamakla beraber teneffüs sırasında dediğiniz okul inşaatı içerisinde katledildi,Allah gani rahmet eylesin mekanı cennet Ruhu şad olsun

    YanıtlaSil

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...