Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2016 Salı

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA YİĞİT

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA YİĞİT

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 24 MAYIS 1977
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KONYA
DOĞDUĞU YER: KONYA-SEYDİŞEHİR İLÇESİ Kisecik Köyü
MESLEĞİ: İŞÇİ
17 yaşındaydı. Konya ili Seydişehir ilçesi Kisecik Köyünde dünyaya geldi. Aile Seydişehir ilçesine taşındı. Mustafa’da burada kendine bir iş buldu ve ailesine katkı sağlamaya çalışıyordu. Seydişehir Gen ülkücüler Teşkilatı yönetiminde de görev aldı.

OLAY GÜNÜ: 

Köyü olan Kisecik’e akrabalarını ziyarete gitti. TÖB-DER üyesi olan solcu öğretmen Cengiz Okçu ve 5 devrimci solcu militanın önce sözlü, sonra fiziki saldırısına uğradı. Mustafa  bu alçaklara karşı yiğitçe durdu, onlarla yumruk yumruğa kavga etti. Yumruklarıyla ülküdaşımızı yıkamayan kahpe dölleri, kancıkça bıçaklarla saldırdılar. Hançer ve bıçağın biri girip diğeri çıkıyordu. Ülküdaşımız kanlar içinde yere yıkıldı. Alçaklar, korkaklar sürüsü ülküdaşımızı öyle bırakıp, kaçıp gittiler. Çevreden yetişenler ülküdaşımızın Kur’an’dan ayetler okuyarak can verdiğine şahit oldular. Bir yiğit daha toprakla kucaklaşıyordu.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...