Bu Blogda Ara

29 Mayıs 2016 Pazar

ÜLKÜCÜ ŞEHİT TURHAN SELAHADDİN

ÜLKÜCÜ ŞEHİT TURHAN SELAHADDİN

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 29 MAYIS 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAYSERİ
DOĞDUĞU YER: KERKÜK
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
1956 yılında Kerkük Sarıkahya mahallesinde dünyaya geldi. Çileli ve esir yurdun evladıydı. 8 kardeştiler. Hayatları baskı ve zulüm altında geçiyordu. İlkokulunu bitirdikten sonra Arapça öğrenimini tamamladı. Fen Lisesinden mezun olan ülküdaşımız, Irak Üniversitelerine başvurduysa da kabul edilmedi. Çünkü o bir Türk’tü. Tek çözüm vardı o da Türkiye’ye gelmekti. 1976 yılında Türkiye’ye gelerek Ankara Ticaret ve Turizm Yüksek okuluna kaydını yaptırdı. Daha sonra,  Kayseri Devlet Mimarlık ve Mühendislik Fakültesini kazanarak, bu fakülteye kaydını yaptırdı. Kayseri Mithatpaşa Mahallesinde 3 Kerküklü öğrenci birlikte kalıyorlardı.

OLAY GÜNÜ: 

Akşam saat 20,00 sıralarıydı. Üç hemşeri ve soydaş ve ülküdaş evdeydiler bir de misafirleri vardı. Kapı dövüldü, gelenler polis olduklarını söyledi. Ülküdaşlarımız, soydaşlarımız kapıyı açtı. Gelenlerin ellerinde otomatik silahlar vardı. Gelenler Türk ve Türklük düşmanı devrimci-solcu-komünist militanlardı. Alçakça silahlarını ateşlediler. Mahmut Şükrü Said açılan ateş sonucu orada şehit oldu. Katiller içeri girdi, mutfağı taradılar. Bu arada Turhan Selahaddin can havliyle kendini pencereden dışarı attı, bahçe duvarını aşıyordu ki katiller onu da sırtından vurdular. Kurşun sırtından girip kalbini parçaladı. Polis olaydan 2,00 saat sonra geldi. Oysaki karakolla ev arasındaki mesafe 200 metreydi. Önce Mahmut’un şehit edilmiş mübarek bedenini buldular. Sonra Turhan’ın bedenini evden 5-6 metre uzakta buldular.

ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

.
.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...