Bu Blogda Ara

8 Mart 2017 Çarşamba

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MEVLÜT MİLLİDERE

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MEVLÜT MİLLİDERE

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 08 MART 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAYSERİ
DOĞDUĞU YER: KAYSERİ-DEVELİ İLÇESİ- AYVAZHACILI KÖYÜ
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
18 yaşındaydı.  Ailece Develi’de ikamet ediyordu, Ticaret Lisesinde okuyordu. Ülkücü gençlik Derneği yönetiminde görev almıştı.
OLAY GÜNÜ: 
Develi Ticaret Lisesinde kavga çıktı. Okulun alt katında komünist militanlar feci şekilde ülkücü bir öğrenciyi dövdüler. Duvarlara da bölücü sloganlar yazdılar. Teşkilata bu olayın haberi geldi. Mevlüt ve ülküdaşları hızla arkadaşlarını kurtarmak için olay yerine vardılar. Devrimci-komünist öğrenciler okulun kapısını tutmuşlardı. Mevlüt’ü görünce içeri kaçıştılar. İkinci kattan devrimci kız öğrenciler taş atıyordu. Mevlüt ve ülküdaşları ikinci kata çıktılar. Namertler göğüs göğse dövüşemiyorlardı. Komünist kız öğrencilerden biri çantasından silah çıkardı. Haluk Köylüoğlu isimli devrimci-komünist öğrenciye verdi. Mevlüt ülküdaşlarını korumak için öne atıldı. Silahı ateşlemişti korkak katil. Mevlüt yaralanmıştı.  ülküdaşları onu hastaneye kaldırdılar. Bir süre Develi hastanesinde ağır yaralı olarak yattı. Bir ay sonra şehit oldu.

ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

 ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER

.

6 yorum:

  1. Mevlüt millidere Ogün okulda sınıfta siyasi kavgaya Tekerek girdi solcu Haluk Köylüoğlu kendinden korkup silah çekti ve defalarca uyardı git sıkarım mevlüt inat edip üzerine gitti malesef dörtkurşunuda yedi sanırım biri camdan çıkmış candelikti sonra köylüoğluyuda istpda vurdular.Her iki tarafta cahil vatansever gençlerdi büyükler kullandı yazıkoldular.

    YanıtlaSil
  2. .....Allah rahmet eylesin.Alıntı...


    Ergüler Doğan

    YanıtlaSil
  3. Araştırma .haber .gazete...bizim işimiz.
    Sn.Erguler Doğan.hanımefendi direktifinde.
    B.Y.

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Wwww.İnterpress ajans.
      Y.B.Y. Ergüler DOĞAN.

      Sil

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...