Bu Blogda Ara

13 Nisan 2017 Perşembe

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ALPER TUNGA UYTUN



.


ÜLKÜCÜ ŞEHİT ALPER TUNGA UYTUN
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 13 NİSAN 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: MALATYA
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
9.12. 1955 yılında Malatya’da dünyaya geldi. Ailece Tunceli İli Çemişkezek İlçesindendi.  Babası Nurettin Uytun’un işinden dolayı çeşitli şehirlerde ikamet ettiler. Çocukluğu Elazığ ve Eskişehir’de geçti. 1967 yılında Ankara Keçiören’de  ilkokulu bitirdi. Keçiören Güllüoğlu Ortaokulundan 1970 yılında mezun oldu. Keçiören Lisesini 1975 yılında bitirdi. İstanbul Anadoluhisarı Gençlik ve Spor Akademisini kazandı ve oraya kaydını yaptırdı. Ülküdaşımız çocuk yaşlarda Milliyetçi yayın organlarıyla tanışmış ve Türk İslam Ülküsü çerçevesinde yetişmiştir. Ankara Keçiöeren Büyük Ülkü derneği ve Ülkü Ocakları Derneğinde aktif görev aldı.

OLAY GÜNÜ: 
Ülküdaşlarıyla birlikte Cuma namazı için camiye gittiler. Camiden çıktığında, pusuda bekleyen bir grup devrimci solcu komünistin saldırısına uğradı. 3 yerinden bıçaklandı. Ülküdaşımız ağır yaralandı.  Hastaneye kaldırıldıysa da kurtulamadı, şehit oldu.
        Ne acıdır ki Cami cemaati bu olayı görmüş ve seyir etmişti. Cami cemaatine dönerek ülküdaşımız şöyle seslenmişti :” Bir Müslüman saldırılıyor, hiçbiriniz müdahale etmiyorsunuz.! Bu böyle giderse, korkarım sizde aynı akıbete uğrayacaksınız.” Dediği gibi de oldu. Cami cemaatinden bu kızıl saldırıya maruz kalanlar olacak ve ölecekti.

ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...