Bu Blogda Ara

12 Nisan 2017 Çarşamba

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ÖMER SUNAR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ÖMER SUNAR
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 12 NİSAN 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ANKARA
DOĞDUĞU YER: TRABZON-SÜRMENE İLÇESİ
MESLEĞİ:
1918 yılında Trabzon’un Sürmene ilçesinde doğdu. Bir süre Demokrat Parti saflarında milletvekilliği yapan Sunar uzun yıllar Şekerbank Genel Müdürlüğünde bulunduktan sonra emekliye ayrılmıştı. Şehit Gün Sazak’ın sahibi olduğu Yüksel İnşaat Şirketi’nin yönetim kurulu üyeliğine seçilen Ömer Sunar evli ve çocuk sahibiydi.
OLAY GÜNÜ: 
12 Nisan günü saat 21.30 sıralarında evine baskın düzenleyen bir grup komünist militan tarafından kurşunlanarak şehit edilmiştir. THKP-C militanları olay yerine:
“Karar:
Halk düşmanı, faşizmin temsilcisi, tekelci burjuvazinin adamının, militanlarımız tarfından fizik yapısının ortadan kaldırılmasına karar verildi. Karar bu gece saat 21.30 da uygulandı.
Ya özgürlük-ya ölüm! 
İhtilal Yolu-Çayanların Yolu
Cumhuriyet makale yazarı Uğur Mumcu’nun olayla aynı günde gazetesinin birinci sayfasının sütununda, Ömer Sunar’ı işleyerek çeşittli istinatlarda bulunması ve hemen akabinde bu olayın meydana gelmesi, “söz konusu yazarın alenen hedef gösterdiği şeklinde yorumlanarak” tepkiyle karşılanmıştır. Makale yazarı Uğur Mumcu yazısında Milliyetçi Hareket Partili Gümrük ve Tekel Eski Bakanı Gün Sazak ile Ömer Sunar’ın ortaklığından söz ederek, tekelci burjuvazinin, kapitalizmin adamları olduklarını, Ülkücü Gençliği savunur fikirlerle bu fikir içinde gözükmelerine rağmen bu şahısların ters düştüklerini ileri sürmüştü. Cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM


ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...