Bu Blogda Ara

11 Nisan 2017 Salı

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ERDOĞAN ULUSU

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ERDOĞAN ULUSU

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 11 NİSAN 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: GAZİANTEP
DOĞDUĞU YER: TOKAT-NİKSAR İLÇESİ
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
23 yaşındaydı. Gaziantep Eğitim Enstitüsünde okuyordu. Liseli yıllarından itibaren Ülkücü Hareketin saflarında yer aldı. Lisedeyken teşkilatın  ikinci başkanlığını yaptı. Mücadelesine Gaziantep’de de devam etti.

OLAY GÜNÜ: 
7 Nisan günü Gaziantep Dereağzı Mahallesinde bulunan öğrenci evinde kalıyordu. Akşam 21,15 civarıydı, devrimci-solcu komünist militanlar eve baskın düzenlediler. Açtıkları ateş sonucu ülküdaşımız, ağır yaralandı. Adana Numune Hastanesine kaldırıldı. 11 Nisan 1980 günü hastanede kurtulamayarak Ülkücü şehitler Kervanına katıldı.
 Cenazesi Memleketinde toprağa verildi.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER

2 yorum:

  1. beraber kaldığımız zemin katlı evde şehit düştü.Sokağa bakan odada 3 arkadaş vardı, bir arkadaş da yaralanmıştı. 5 kişi iç odada kalıyorduk.Çapraz ateşe tutulmuşlardı, o anda dama doğru fırlayıp, (olmayan) silahları getirin diye bağırmamla ateş kesilip kaçtılar. Ancak olan olmuştu. Ayakkabı bile giyemeden yalın ayak hastaneye taşıdık. Adana'ya sevk edilene kadar elimi bir an olsun bırakmadı. Abi elimi bırakma sözleri hep yankılanmıştır. Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  2. Şaban Bey, ben rahmetlinin yeğeniyim. Sizinle iletişim kurmak istediğim bir husus var.

    YanıtlaSil

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...