Bu Blogda Ara

23 Nisan 2017 Pazar

ÜLKÜCÜ ŞEHİT OSMAN ÜNAL

ÜLKÜCÜ ŞEHİT OSMAN ÜNAL

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 NİSAN 1980

ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ANKARA
DOĞDUĞU YER:
MESLEĞİ:
19 yaşındaydı. Ankara Samanpazarı Ticaret Lisesi üçüncü sınıfta okuyordu.

OLAY GÜNÜ: 
 Ülküdaşlarıyla okuldan çıktı. Ulucanlar Caddesinden geçerek Cumhuriyet İlk Okulunun yanına geldiler. Okul bahçesinde futbol oynayan arkadaşlarından biri, maç yapmaya çağırdı. Okuldan birlikte çıktığı yanındaki arkadaşı İbrahim Kocaoğlu, Osman’a; Haydi biraz top oynayalım.” dedi.
Osman; Aşağı kahveye bakayım, sonra eve gideceğim. dedi. Elinde kitapları vardı. Ülküdaşı İbrahim Kocaoğlu ile tokalaşıp ayrıldı. Sonrada ara sokaktan aşağı indi. Aradan yarım saat geçmişti ki, Hacattepe’deki ara sokaklarda duvarlara yazı yazan devrimci solcu komünist militanlar tarafından fark edildi. Katiller ülküdaşımızı yalnızda görünce kurşunlayarak ağır yaraladılar. Olayın hemen ardından kızıl katiller  kaçtılar. Ağır yaralanan Ülküdaşımız Ankara Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Ancak bütün çabalara rağmen kurtarılamadı. Şehit oldu.
Olyaın ertesi günü cenazesi, Karşıyaka mezarlığına defin edildi. Mezarı M22-179 ada ve parsel numarasına kayıtlı.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER

.


1 yorum:

  1. Merhaba, ben İbrahim KOCAOĞLU Rahmetli ile beraber büyüdük, ilk okul, orta okulda birlikte okuduk. Evlerimize karşılıklı gider gelirdik. Lisede yan yana oturuyorduk. 21Nisan 1981 günü Ticaret Lisesinden beraber çıktık. Ulucanlar Caddesinden geçerek Cumhuriyet İlkokulu yanına geldik. Okul bahçesinde futbol oynayan arkadaşlarımız bizi maç yapmaya çağırdılar. Ben Osman'a hadi biraz top oynayalım dedim. O aşağıya kahveye bir bakayım sonra eve gideceğim dedi. Elinde kitaplar vardı. Vedalaştık o ara sokaklardan aşağı doğru indi. Aradan yarım saat kadar geçmişti ki, aşağıdan silah sesleri gelmeye başladı. Tabi o günlerde her gün neredeyse her saat bizim olduğumuz Cebeci-Dörtyol-Hamamönü ülkücü mahallesi ile Hacettepe mahallesi civarında silah seslerine alıştığımız için futbol oynamaya devam ettik.
    Silah seslerinin duyulmasından yarım saat kadar sonra aşağıdan mahallemizin çocukları koşarak yanımıza gelip Osman’ın vurulduğunu söylediler. Hemen koşarak olay yerine doğru hareket ettik. Biz vardığımızda Osman’ın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldığını alnının yan tarafından (hala oradalar mı diye geriye dönüp bakarken vurulduğunu söylüyor görenler) kurşun yarası aldığını ve ağır yaralı halde hastaneye götürüldüğünü söyleyince arkadaşlarla birlikte bizde hastaneye gittik ama daha çok vakit geçmeden kara haberi aldık. Osman kardeşim şehit olmuştu. Ertesi gün Karşıyaka Mezarlığında biz arkadaşlarının katılımıyla çok büyük bir katılımla kendisini sonsuzluğa uğurladık.
    Mezarı M 22- 179 ada parsel numarasına kayıtlı ve maalesef harap durumdadır. Konuyu MHP Genel Merkezine, MHP Ankara İl Başkanlığına bildirmeme rağmen yazık ki yazık hiç ilgilenen olmamıştır. Aile büyüklerimin mezarlarını ziyarete gittiğimde Osman kardeşimin mezarını da ziyaret eder ve dualarımı ruhlarına gönderirim.
    Sayfanızda görünce bir takım yanlışlıkların düzeltilmesi gerektiğini belirtmek amacıyla size yazıyorum.
    - Osman öğrenciydi, asla okulun teşkilat başkanı olmadı.
    - Hacettepe’de ara sokakta duvarlara yazı yazan (sayısı belli değildir) koministler tarafından fark edilmiş ve hedef gözetilerek ateş açılıp şehit edilmiştir.
    - Ağır yaralanmış yere düşmüş ama kimseye karşı koyamamıştır. Yazınızda ifade ettiğiniz gibi karşı koyma olmamıştır. Onu şehit eden koministler hemen kaçmışlardır. (Bu ifadeler o günkü şahitler tarafından ifade edilmiştir.)
    Bende mevcut iki fotoğrafı var arzu ederseniz 0532 274 03 00 numaralı telefondan bana ulaşırsanız o fotoğrafları size gönderirim.
    Selam ve dua ile…

    YanıtlaSil

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...