Bu Blogda Ara

4 Haziran 2017 Pazar

ÜLKÜCÜ ŞEHİT CEVDET KARAKAŞ



ÜLKÜCÜ ŞEHİT CEVDET KARAKAŞ


ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 04 HAZİRAN 1981
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ELAZIĞ

DOĞDUĞU YER: ELAZIĞ

MESLEĞİ: ÖĞRENCİ

20 yaşındaydı. Ailesi Almanya’da ikamet ediyordu. O da bir süre Almanya’da ailesinin yanında kalmıştı. Sonra vatanın aşkı ve özlemiyle memleketine döndü.



OLAY GÜNÜ: 



Elazığ’da bir avukat öldürülmüştü. Her suça bir ülkücü arayan o günün polisi Ülküdaşımızı da bu avukatın öldürülmesinden mesul tutarak içeri aldı. Günlerce ülküdaşımız işkence gördü. Asla suçu kabul etmedi. Ülküdaşımızı savunacak bir avukatta çıkmadı. Neticede 12 Eylül darbecilerin adaletsiz adaleti sonucu ülküdaşımız hakkında idam kararı verildi. 4 Haziran 1981 tarihinde idamın infazı gerçekleştirildi. İnfaz uygulanmadan evvel ülküdaşımız namazını kıldı, Kur’an’ını okudu. Gözlerini bağlatmadı. Delikanlıca, yiğitçe sehpaya yürüdü. Kimseye dokundurtmadı. Sehpaya kendi çıktı, urganı kendi boynuna taktı. Zalimlerden korkmadığını, adaletsizliklerini yüzlerine vurarak şehitliğe yürüdü.



ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...