Bu Blogda Ara

5 Haziran 2017 Pazartesi

ÜLKÜCÜ ŞEHİT TUNÇ DUYMAÇ

ÜLKÜCÜ ŞEHİT TUNÇ DUYMAÇ

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 05 HAZİRAN 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: GİRESUN
MESLEĞİ: ESNAF-ZENAATKAR
42 yaşındaydı. Oto tamirciliği yapıyordu. Tunç Duymaç 1969 yılının ilk aylarında kurulan MHP Şişli İlçe Teşkilatının ilk kurucularındandır. CKMP, MHP’ye dönüştüğü süreçte İlçe başkanı olan Mustafa Atalay nöbeti NURİ SARITEKİN’e devreder. MHP Şişli İlçe Teşkilatı Nuri Sarıtekin’in başkanlığında Abdullah Kucur, Mustafa Kökten, Tunç Duymaç ve Emin Oktay’dan oluşan mütevelli heyet tarafından kurulur. Bu nedenle Tunç Duymaç MHP Şişli İlçe Teşkilatının ilk harcını karanlardan, Şişlinin en eski ülkücülerindendir. Kıblesini hiç şaşmayan, çok sağlam bir MHP’lidir.
42 yaşında şehit edilen Rüştü oğlu Tunç Duymaç, aslen Giresunluydu. İstanbul’a gelip Çağlayan’a yerleşmişti.
                  
OLAY GÜNÜ: 

Sabah saat 08.00 sıralarında oğlu ve oğlunun bir arkadaşıyla birlikte işe gidiyordu. İşe giderkende oğlu Ömer ile arkadaşını da okullarına bırakacaktı. Kendine ait bindikleri otomobilin komünist militanlar tarafından yaylım ateşine tutulması neticesi kızıl kurşunlara hedef olarak şehit oldu. Aynı olayda oğlu Ömer Duymaç’da şehit olmuş ve oğlunun arkadaşı ise ağır yaralanmıştı.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

.

1 yorum:

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...