Bu Blogda Ara

9 Haziran 2017 Cuma

ÜLKÜCÜ ŞEHİT SULHİ ATSOY

ÜLKÜCÜ ŞEHİT SULHİ ATSOY

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 09 HAZİRAN 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: HATAY
DOĞDUĞU YER: HATAY-İSKENDERUN İLÇESİ
MESLEĞİ:         SENDİKADA SEKRTETERLİK YAPIYORDU.
32 yaşındaydı. Evli ve çocuk babasıydı. Yıldırım Paşa Mahallesinde ikamet ediyordu. Petrol-İş Sendikası İskenderun Şubesinin sekreterliğini yapıyordu.
OLAY GÜNÜ: 

9 Haziran gecesi saat 02.00 sıralarında bir gurup komünist militan Ülküdaşımızın evinin etrafını sarmışlar, bunlardan birisi evin damına çıkarak gürültü yapmış, bu sırada uyanan Ülküdaşımız bitişik evde oturan babasının evine saldırı düzenlendiğini sanarak tabancasıyla dışarı çıktığı anda beş altı yönden yaylım ateşine tutulmuştur. Başından, göğsünden ve karnından vurularak şehit edilmiştir. 
Ülküdaşımız şehit düşmeden önce elindeki tabanca ile ateş etme imkanı bulmuş ve kendisinin öldürülmesi için emir veren komünist örgüt liderini ayağından vurarak yakalanmasını sağlamıştır.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.


1 yorum:

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...