Bu Blogda Ara

13 Haziran 2017 Salı

ÜLKÜCÜ ŞEHİT CELAL ASLAN

ÜLKÜCÜ ŞEHİT CELAL ASLAN

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 13 HAZİRAN 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ÇORUM
DOĞDUĞU YER: ÇORUM-EMİRBAĞ KÖYÜ
MESLEĞİ: ZENAATKÂR-TERZİ
Evli ve 3 çocuk sahibiydi. Çorum Eski Ekin Pazarı denilen yerde terzilik yapıyordu. Sigorta hastanesinin bulunduğu mahallede de ikamet ediyordu.  Dış ve iç şer güçleri tarafından mezhep kavgaları başlatılmış, devrimci solcu-komünist örgütler alevi soydaşlarımızın içine sızmış, onları yalan yanlış yönlendirmişti. Aslında aynı fitne sunniler  arasında da uygulanmıştı. Aynı soyun, aynı dinin evlatları birbirine düşman hale getirilmişti. Ve işte o günler Türk’ün kanı akıtılıyordu.

OLAY GÜNÜ: 

Kardeşini aramak için evinden çıktı. Yolunu kesen devrimci solcu-komünist militanlar, “Kardeşinin yerini biliyoruz, gel ona götürelim.”  Dediler. Sonrada ülküdaşımızı bir inşaata götürdüler. İnşaatta ülküdaşımızı kurşunladılar. Öldü zannedip orada öylece bıraktılar. İnşaat bekçisinin ülküdaşımızı fark etmesi sonucu, önce Çorum SSK hastanesine, ardından Ankara’ya götürüldü. Hekimlerin çabalarına rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...