Bu Blogda Ara

3 Kasım 2016 Perşembe

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ABDULLAH ÇATLI

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ABDULLAH ÇATLI

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 3 KASIM 1996
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: BALIKESİR-SUSURLUK
DOĞDUĞU YER: NEVŞEHİR
MESLEĞİ: İŞADAMI-BAŞKAN
1 Haziran 1956 YILINDA Nevşehir’de dünyaya geldi. Evli ve 2 kız çocuğu vardı. Liseli yıllarından itibaren ülkücü mücadele içinde yer aldı. Yüksek öğrenimini yapmak için Ankara’ya gitti. Burada keskin zekâsı ve teşkilatçılık kabiliyetinden dolayı, ülkücü hareket içinde efsane isim oldu. 1977 yılında ÜLKÜ OCAKLARI DERNEĞİ Ankara İl başkanı oldu.  25 Mayıs 1978 yılında Ülkücü gençlik Derneği Genel başkan yardımcısı oldu. Birçok olaydan suçlandı. Aranan ülkücülerden oldu.   12 Eylül 1980 ihtilalinden dolayı da yurt dışına çıktı. Türk ve Milliyetçi-ülkücü düşmanlarınca kendisine komplolar kuruldu ve suçlandı. O Türk milletinin delikanlı ve yiğit refleksiydi. Hayatının her safhasında Türk milleti için yaşadı ve mücadele etti. Arkadaşlarıyla birlikte Ermeni terör örgütü ASALA’ya karşı mücadele etti ve ASALA’nın bitmesini sağladı. Vefatından sonra da Türk İslam düşmanlarınca akıl almaz suçlar ve isnatlarda bulunuldu. Biz biliyoruz ki o bir Türk milliyetçisi olarak, Türk milletinin evladı olarak tertemiz yaşadı ve ülksei uğruna öldü.
OLAY GÜNÜ:
Abdullah Çatlı’nın ortadan kaldırılmasına inan ve bu uğurda tuzaklar kuranlar, onu 3 Kasım 1996 tarihinde Balıkesir- Susurluk yolunda gecenin karanlığından faydalanarak bir kamyonun sebep olduğu trafik kazasıyla şehit ettiler. Kaza denilirse tabi..

ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...