Bu Blogda Ara

30 Kasım 2016 Çarşamba

ÜLKÜCÜ ŞEHİT BAYSAL ŞEN


ÜLKÜCÜ ŞEHİT BAYSAL ŞEN

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 30 KASIM 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER:
MESLEĞİ: İŞÇİ
18 yaşında, 1961 doğumluydu, gençliğinin henüz baharındaydı. Satılmış beyinlerin kiralık elleri ne ona, ne haline, ne de 40 günlük yavrusuna acıdılar. Şehit Baysal'ın tek suçu vardı. O da Türküm, Müslüman’ım demesiydi.. Bunun için şehit ettiler, bunun için yiğidi yere yıktılar.
Ülküdaşımız, Edip İplik Fabrikası'nda işçi olarak çalışıyordu. Herkes tarafından seviliyor, Türk-İslâm ülküsüne bağlı olarak yaşıyordu. Bulgaristan'dan komünizmin insanları inim inim inlettiği, horlayıp esir gibi gördüğü bir cehennemden kurtulup gelmişti. Komünizmin ne olduğunu, bu belanın insanlara nasıl felaket getirdiğini biliyordu. Dile kolay, tam yedi yıl Bulgaristan'da ve Rusya'da zulüm görmüş, acı çekmiş, horlanmış, perişanlığa, açlığa mahkum bırakılmıştı. Bu yüzden de anayurda dönünce bütün yurttaşlarını komünizm musibetine karşı uyarmış, onlara bu insanlık dışı ideolojinin kepazeliklerini anlatmıştı. Tehdit ettiler, yılmadı anlattı.
Dövdüler, korkmadı anlattı. Yaraladılar, o haliyle yine anlattı.
.

OLAY GÜNÜ:
Devşirilmiş devrimci solcu-komünistler onu sırtından vurarak şehit ettiler.
  ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...