Bu Blogda Ara

13 Kasım 2016 Pazar

ÜLKÜCÜ ŞEHİT TURAN TEKİN TONGAÇ

ÜLKÜCÜ ŞEHİT TURAN TEKİN TONGAÇ

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 13 KASIM 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ORDU-FATSA
DOĞDUĞU YER: ARDAHAN-ÇILDIR İLÇESİ-AKÇİL KÖYÜ
25 Aralık 1956 Çıldır'ın Akçil köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaöğretimini Çıldır'da tamamladı. Lise tahsilini Çıldır Lisesinde dereceyle tamamlayarak İstanbul Ortaköy Eğitim Enstitüsünü kazandı. Yüksek tahsil yıllarında Ülkü Ocaklarıyla tanıştı. 1978 yılında Ordu ili Fatsa ilçesine öğretmen olarak atandı. Atandığı okulu görmek için Fatsa'ya gitti.
OLAY GÜNÜ:
İstanbul’dayken devrimci solcu-komünistlerin takibindeydi. Fatsa’ya ataması yapıldığında da burada takip edilmeye başlamıştı. Fatsa o zamanlar, küçük Moskova olarak biliniyordu. Devrimci solcu-komünistlerin kurtarılmış bölge olarak ilan ettikleri yerdi. Devrimci solcu-komünist Arslan Gümüş ve diğer devrimciler tarafından zorla alıkonarak, başka bir devrimcini terzi dükkanına götürüldü. Dükkanın prova odasında ülküdaşımıza vahşice işkenceler uyguladılar. Bütün işkencelere direnmişti ülküdaşımız. Gözü dönmüş hayvan sürüsü onu Perşembe İlçesi Mersinli köyü yakınlarına götürdüler. Burada ülküdaşımızı Arslan Gümüş denen alçak kurşunlayarak şehit etti. Kurşunlar ülküdaşımızn başına ve kalbine isabet etmişti.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

1 yorum:

  1. Orduda hangi okula tayin edildiği konusunda bilginiz var mı? Şimdiden teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...