Bu Blogda Ara

29 Eylül 2016 Perşembe

ÜLKÜCÜ ŞEHİT EKREM SÖĞÜT


ÜLKÜCÜ ŞEHİT EKREM SÖĞÜT

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 29 EYLÜL 1975
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: AFYONKARAHİSAR-BOLVADİN
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
İstanbul Kumkapı Maliye ve Muhasebe Yüksek okulunda okuyordu. İstanbul Ülkücü Gençlik Derneği teşkilatlanma masa başkanıydı. Defalarca saldırıya uğramıştı. Beyazıt’ta orak çekiçli kızıl bayrakları asmıştı hainler. Onların gözü önünde indirip yırtmıştı.
OLAY GÜNÜ:
29 Eylül akşamı 20,20 civarıydı okuduğu fakültedeydi. Fakülteyi devrimci solcu komünist militanlar bastılar. Komünistlerin ellerinde silah vardı. Silahlarını ateşleyerek öğrencileri taradılar. Bu alçakça saldırı sırasında 8 kurşun yarası alan ülküdaşımız can havli ile kendisini okul dışına atdı. Ancak aldığı kurşun yaraları onun şehit olmasına sebep oldu.
Ülküdaşları olayı kınamak için Cerrahpaşa Hastanesinden Edirne Kapı öğrenci Yurdu'na kadar yürüdüler. Sabaha kadar yurttan ayrılmadılar. Ertesi günü İstanbul Üniversitesinden alınan şehidimizin cenazesi ülküdaşları tarafından Hastane Morguna götürüldü. Yapılan işlemler sonunda şehidimizin cenazesi Bolvadin'den gelen babası ve Bolvadinli ülküdaşlarına teslim edildi.1 Ekim 1975 günü Bolvadin'de cenazesi toprağa verildi.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM.
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...