Bu Blogda Ara

29 Eylül 2016 Perşembe

ÜLKÜCÜ ŞEHİT EMİN AKYÜZ

ÜLKÜCÜ ŞEHİT EMİN AKYÜZ

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 29 EYLÜL 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: MİMAR-MÜHENDİS
Ailesin 4 çocuğundan biriydi. MHP Bakırköy İlçe teşkilatında görev almıştı. Ülkücü Teknik Elamanlar Derneğinin kuruluşunda da görev almıştı. Yıldız Üniversitesi mezunuydu. Yüksek Mimar ve Mühendislik yapıyordu.  Evleri Bakırköy İncirlik caddesindeydi.
Olay günü;
Bürosunda saat 9,30 sıralarında çalışırken, bürosuna gelen iki komünist, Emin AKYÜZ kim diye sorarlar.  Kendisinin olduğunu söyler Emin. İki alçak silahlarını çeker ve Emin’i ekmek teknesi olan bürosunda kurşunlarlar. Ne acıdır ki olayı görenler olmasına rağmen korkakça susarlar. Bir yiğit daha toprağa düşmüştür.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM.

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.



2 yorum:

  1. Merhaba ben Emin Akyüzün yeğeni amcamın katledildiğini 11 yaşındaki kızıma anlatırken belki Google da amcamla ilgili bilgi bulabilirim diye bakarken sizin sitenizi buldum Allah razı olsun amcam gibi vatanseveri unutmadınız istediğiniz bir bilgi var ise paylaşabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sizle şehidimiz hakkında konuşma imkanımız varmıdır mail adresim ..yusufyuzluler@gmail.com yazarsanız geri dönüşü hemen sağlarım selam dua ile.

      Sil

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...