Bu Blogda Ara

30 Eylül 2016 Cuma

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ORHAN ÇAKIR


ÜLKÜCÜ ŞEHİT ORHAN ÇAKIR

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 30 EYLÜL 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ANKARA
DOĞDUĞU YER:
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Öğrencisiydi. 20 yaşındaydı. Ankara Yenimahalle 11. Durakta, bir öğrenci evinde kalıyordu. Yeni Mahalle Ülkü Ocakları Derneğinde faaliyet yürütüyordu.
OLAY GÜNÜ;
Korkak ruhlu katiller yine kalleşçe cinayet peşindeydiler. O gün 19 numaralı evin kapısını çaldılar. İçeriden Orhan’ın sesi duyuldu “kim o” diye… Katiller, polis aç kapıyı diye seslendiler. Orhan Çakır kapıyı açtığında evin içini taradılar…  Kurşun seslerini ve Orhan’ın sesini kimse duymadı. Daha sonra eve gelen ülküdaşları olayın vahametini acı acı gördüler. Aslında olaya komşular şahit olmuştu. Ama korku ruhlarına sinmişti.. ve kimse olayı gördüğünü söylemedi. Katiller başka bir olaydan 2 yıl sonra yakalandı ve suçlarını itiraf ettiler.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM.

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...