Bu Blogda Ara

25 Eylül 2016 Pazar

ÜLKÜCÜ ŞEHİT FEHMİ KASANOĞLU

ÜLKÜCÜ ŞEHİT FEHMİ KASANOĞLU

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 25 EYLÜL 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ŞANLIURFA
DOĞDUĞU YER: ŞANLIURFA- SİVEREK
MESLEĞİ: ÖĞRETMEN
Şanlıurfa Siverek’te dünyaya geldi. Babası geçimini Kalaycılık yaparak sağlıyordu. Fehmi Kasanoğlu Siverek Gazipaşa İlkokulu ve Merkez ortaokulundan mezun olmuştu. Gaziantep Erkek Öğretmen Okulunda okurken Ülkücülükle tanıştı ve ülkücü oldu. Karuk köyünde stajyerlik yaptı. İlk tayini Siverek’te bulunan Türközü İlkokuluna çıktı. Orada göreve başladı.
1976 yılında evi bombalandı. Aynı yıl evlendi. Urfa’ya tayini çıktı. ÜGd başkanlığına getirildi. Daha sonra ÜLKÜ-Bir Başkanlığına getirildi.  İki evladı olmuştu. 11 Nisan Kurtuluş İlkokulunda Müdür oldu. CHP’nin baskı ve kıyımına uğradı. Cumhuriyet ilkokuluna öğretmen olarak tayin edildi.
Olay günü;
25 Eylül 1978 sabahı öğrencileriyle İstiklal Marşı okudu. Ders anlatmak için sınıfına yöneldi. Kızıl köpek komünistler devletin okulunda pusu kurmuştu. Bölücü komünistlerce kurşun yağmuruna tutuldu. Kafasına 9 kurşun sıkılmıştı. Öğrencileri bu acı olaya yakından tanık olmuşlardı. Hastaneye kaldırıldı fakat kurtarılamadı. Şehit düşmüştü Şanlıurfa’nın Şanlı yiğidi. Ertesi gün cenazesi binlerce ülküdaşının katılımıyla Sivereke’e götürüldü
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM.

ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

1 yorum:

  1. Katili :yorumun beskilise köyünden kemal pır,azmettiricisi hain sivan perverdir.

    YanıtlaSil

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...