Bu Blogda Ara

20 Mayıs 2017 Cumartesi

ÜLKÜCÜ ŞEHİT AHMET YÜCELKAYA

ÜLKÜCÜ ŞEHİT AHMET YÜCELKAYA

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 20 MAYIS 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: SİVASLI
MESLEĞİ: ESNAF
 30 yaşındaydı. Evli ve 3 çocuk babasıydı. Beşiktaş’ta ikamet ediyordu. Rızkını esnaflık yaparak kazanıyordu. MHP Beşiktaş İlçe teşkilatı muhasibiydi. Daha öncede evi taranmıştı ülküdaşımızın.

OLAY GÜNÜ: 

O gün MHP Beşiktaş İlçe teşkilatında oturuyordu ülküdaşımız. Şehir eşkıyaları yine kan peşindeydi. Devrimci solcu- komünist örgüt karar almış ve plan yapmıştı. MHP Beşiktaş İlçe binasını basacaklardı. Türk-İslama kin ve nefretle dolu hayvan sürüsü parti binasını bastılar. 6 kişi binanın girişini tuttu. 12’si ise partinin olduğu kata çıktı. Ellerinde otomatik silahlar vardı. İçeri girdiler… Ahmet Yücelkaya’nın Muhasiplik yaptığı oda hemen girişin sağındaydı. Onun bunun köpeği olan güruh, ülküdaşımızın bulunduğu odaya girdi. Ülküdaşımızı silahlarla tarayarak şehit ettiler. Ayrıca parti içinde diğer yerlere de ateş ederek, geldikleri gibi gittiler. .
Cenazesi İstanbul Arnavutköy’de toprağa verildi.  

ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.


.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...