Bu Blogda Ara

19 Mayıs 2017 Cuma

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUHİDDİN OLCAY

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUHİDDİN OLCAY

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 19 MAYIS 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: BİNGÖL
DOĞDUĞU YER: BİNGÖL
MESLEĞİ: İŞÇİ
 Evliydi. Belediyede çalışıyordu. MİSK’e (Milliyetçi İşçi Sendikaları) üyeydi. Efsane isimlerden biriydi. Ringo lakabıyla biliniyordu.
OLAY GÜNÜ: 
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını törenine katılmıştı. Spor salonunda kutlanmıştı bayram. Törenden sonra şehir merkezine geldi. Genç caddesindeydi. Boynunda sürekli muska taşırdı. O gün muskasını unutmuştu. Kardeşini arayıp muskasını getirip vermesini istedi.  Kardeşiyle tören sonrası Genç cddasinde buluştu. Kardeşi muskayı verirken o anda ülküdaşımız çapraz ateşe tutuldu. Mermi sol göğsünden girmiş sırtından çıkmıştı. Hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı, şehit oldu. Bu saldırıda ülküdaşı Yakup Bağış’ta yaralanmıştı.
Kardeşi Hamdullah da Ringo gibi solcuların saldırısına maruz kalmıştır. Çarşıda gezindiği bir sırada solcu grup tarafından arkasından gizlice gelinip kafasına geçirilen çuval ile etkisiz hale getirilerek kafa kısmından darp edilmiştir. Ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan Hamdullah uzun bir süre hastanede tedavi altında tutulmuş ve kafasından aldığı darbeler beyninde hasar oluşturduğundan akli dengesini kaybetmiştir. Akabinde uzun bir süre bu şekilde kendi evinde yaşadıktan sonra hastalığının ilerlemesi sonucu Elazığ Ruh ve Sinir Araştırmaları Hastanesi’nde yatırılır. Babasının ölümüyle duyduğu derin üzüntü sonucu kırdığı hastane penceresi camlarından karnını deşerek 1997 yılında yaşamına son vermiştir."

ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

.


1 yorum:

  1. Aile büyüklerim anlatır: Eğer o gün ringonun üzerinde ceket olsaydı ona saldırı yapmaya cüret edemezlerdi.Çünkü ringonun üzerinde ceket varsa belinde muhakkak silah vardır. Şehadetinden yaklaşık 2 yıl önce de Ahmet Baylaz'ı şehid etmişlrdi. O olaydan da ringo Muhittin ağabey yaralı kurtuldu diye biliyorum.

    YanıtlaSil

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...