Bu Blogda Ara

11 Mayıs 2017 Perşembe

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ALİ İHSAN SİCİM

ÜLKÜCÜ ŞEHİT ALİ İHSAN SİCİM

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 11 MAYIS 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: UŞAK
DOĞDUĞU YER: UŞAK-SİVASLI İLÇESİ
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
İlkokulu Ağaçbeyli kasabasında okudu. Ortaokulu, Sivaslı Lisesinin orta kısmında tamamladı. Liseyi de aynı okulda okumak istedi. Ancak buradaki komünist baskılardan dolayı okuyamadı. Bir süre Endüstri Meslek lisesinde okudu. Burada da rahat vermediler. Bir yıl ara verdikten sonra Turgutluda okumaya başladı. Daha yeni bu okulda okumaya başlamıştı ki devrimci solcular tarafından dövüldü. Babası yurt dışında Norveç’te çalışıyordu. Oğlunu yanına istedi Ali İhsan gitmek istemedi ama mecburi olarak babasının yanına gitti. Çok kalamadı Türkiye’ye döndü. Köyünde resmen komünist işgal vardı. Köyün imamı kaçırılıp 3 gün rehin tutmuşlardı. Caminin de kapısına kilit vurmuşlardı. Ali İhsan ve ülküdaşları bunlara karşı koymaya başladılar. Amansız bir mücadele başlamıştı. Ülküdaşımıza her gördükleri yerde ya baskı yapıyor ya da saldırıyorlardı. Bu arada askerlik celbi gelmişti.
OLAY GÜNÜ: 
askere gitmeden akrabalarını ziyaret etmek istemişti. Bu sebeple yakın köyde bulunan akrabalarına gitti. Fakat o gün üzerine silah almamıştı. Akrabalarından dönerken Gürpınar ve Ağaçlıbey köyleri arasında bulunan Karalar koruluğunda iki traktöre binmiş olan devrimci solcu-komünist militanlarca aralanıp sıkıştırıldı. Aslında ülküdaşımıza pusu kurmuş onu beklemişlerdi. Traktörlerden birinin üzerinde katillerden Tuncay Duraklı, Fikret İğdir ve diğerinde ise Ömer İğdir bulunuyordu. Birinci traktörde bulananlar Ali İhsan Sicim’e, diğeri ise Ali İhsan’ın teyzesinin oğluna ateş ettiler.  Arada kalan ülküdaşlarımız bir şey yapamamanın acısıyla kıvranırken Ali sicim yerden taş alarak kendini savunmaya çalıştı. Silahlar karşısında taşın bir hükmü olmadı. Ali İhsan Sicim’e 17 kurşun isabet etmiş, teyzesinin oğlu da belinden ve omzundan yaralanmış şekilde kaçıp kurtularak, köye gelip karakola ve arkadaşlarına haber verdi. Ali İhsan’ın gayretleri teyzesinin oğlunun kurtulmasına fırsat vermişti.  Karakoldakiler olay yerine 4 saat sonra gittiler. Onlardan önce Ali İhsan’ın 4 ülküdaşı yetişti. Ancak Ali İhsan Sicim şehit olmuştu.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...