Bu Blogda Ara

15 Mayıs 2017 Pazartesi

ÜLKÜCÜ ŞEHİT İBRAHİM TÜRKEŞ

.

ÜLKÜCÜ ŞEHİT İBRAHİM TÜRKEŞ

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 15 MAYIS 1976
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: AFYON
DOĞDUĞU YER:
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
18 yaşındaydı. Afyon sandıklı Lisesinde okuyordu. Genç Bozkurt olmanın gurur ve şerefini yaşıyordu.
OLAY GÜNÜ: 
 Akşamdı, ortalık karanlıktı. Ülkü Ocakları Derneği ilçe teşkilatı binasındaydı. Ülkü Ocakları Derneğinin açılışı vardı. Aşık Fuat Çerkezoğlu ve Ozan Arif’in katıldığı bir gece de tertip edilmişti. Bu faaliyetten rahatsız olan devrimci  solcu-komünistler, kalabalık bir şekilde Ülkü Ocaklarının binasının önünde toplandılar. Ülküdaşlarımızı tehdit etmeye, hakaretler yapmaya başladılar. Onlar silahlıydılar. Ülkücüler ise Ülkü Ocaklarının salndelyelerinin ayaklarını kırarak kendilerini savunmak için sopa yaptılar. Bağırışmalar olurken Ülküdaşımız Ülkü Ocakların penceresindeki perdeyi aralayıp dışarı baktı. Tam bu sırada dışarıdan açılan kurşunla başından vurularak orada şehit oldu.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

1 yorum:

  1. 15.05.1976 İbrahim Türkeş
    1958-1976
    Afyon’un Sandıklı ilçesinde doğmuştur. Sandıklı’da yaşıyor ve Sandıklı Lisesi okuyordu. 15 Mayıs 1976 Günü 19 Mayıs gösterileri için provaya katıldıktan sonra arkadaşlarıyla evlerine giderken Sandıklı Halk Kütüphanesi yakınlarında grup komünist teröristin bıçaklı ve sopalı saldırısına uğradı. Bu sırada aldığı bıçak ve şiş darbeleri sonucu İbrahim TÜRKEŞ olay yerinde şehit olmuştur. Cenazesi 16 Mayıs günü Sandıklıda toprağa verilmiştir. Şahadetinin 46. yılında rahmetle ve dualarla anıyorum. Aziz ruhu şad, mekânı cennet olsun.

    YanıtlaSil

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...