Bu Blogda Ara

28 Mayıs 2017 Pazar

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MURAT NAMA

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MURAT NAMA

ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 28 MAYIS 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ADANA
DOĞDUĞU YER: ADANA
MESLEĞİ: ÖĞRENCİ
17 yaşındaydı. Kanal Mahallesinde ikamet ediyordu. Akşam Lisesinde okuyordu. Bu arada ailesine katkıda bulunmak için çeşitli işlerde çalışıyordu. O dönemde Adana Emniyet Müdürü olan Cevat Yurdakul’un devrimci solcu-komünist militanları koruyup-kollaması ve eylemlerine göz yumması neticesinde ülkücü katliamı yaşanıyordu. Hem katliam, hem de düzmece delillerle ülkücüler suçlanıp, çeşitli işkencelere tabi tutuluyor ve tutuklanıyordu.

OLAY GÜNÜ: 

26 Mayıs günü evinin yakınlarındaydı, kahpe dölleri yine pusuya yatmışlardı. Ülkücü avına çıkmışlardı. Ülküdaşımızı gördükleri anda kurşunladılar. Ağır yaralan ülküdaşımızın yanına gelip, bütün öfke ve kinle ülküdaşımıza taşla sopayla vurmaya başladılar. Resmen linç ediyorlardı. Ağır yaralanan ülküdaşımız hastaneye kaldırıldı. 28 Mayıs günü de şehit oldu.
ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM
ÖNEMLİ NOT: ŞEHİTLERİMİZLE İLGİLİ ELİNDE BİLGİ, RESİM OLAN VARSA YA DA DÜZELTİLMESİ GEREKEN BİRŞEY VARSA LÜTFEN BANA ÖZEL MESAJDAN YAZSIN. TEŞEKKÜRLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYRULLAH SEVGÜR ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 23 ARALIK 1978 ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KAHRAMANMARAŞ DOĞDUĞU YER: KAHRAMANMARAŞ M...